Kılıçdaroğlu'ndan Atatürk karşıtı bir söylem daha

Uluslararası Kafkas Derneği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ziyaret sonrası Atatürk karşıtı bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, vatan haini Çerkes Ethem için iade-i itibar verilmesi gerektiğini savundu.

Kılıçdaroğlu'ndan Atatürk karşıtı bir söylem daha

Daha önce Çerkes Ethem'e iade-i itibar kampanyası başlatan Uluslararası Uluslararası Kafkas Derneği heyeti, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu parti merkezinde ziyaret etti.

CHP Genel Merkezinde bir saat süren toplantıda bir konuşma yapan Uluslararası Kafkas Derneği Başkanı Oğuz Berk, bu toprakların vatan olması için Çerkezlerin tarih boyunca üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini belirterek ''Vatan için vücudunda 17 kurşun yarası bulunan Çerkes Ethem'in mezarının Ürdün'den Türkiye'ye getirilmesi gerektiğini ve iade-i itibar verilmesini.'' dile getirdi.

Kılıçdaroğlu da Uluslararası Kafkas Derneği'nin bu taleplerinin haklı istekler olduğunu söyledi:

- Topal Osman'ın, Adnan Menderes'in, Nazım Hikmet'in iade-i itibarı yapıldı, Çerkes Ethem'in niye yapılmasın? Bu konuda siyasetçilerden çok tarihçilerin konuşması lazım, İskilipli Atıf Hoca ya nasıl iadeyi itibar verilmiş ise Tabii ki Çerkes Ethem'e de iadeyi itibar verilmeli, daha ötesi mezarı da Türkiye'ye getirilmeli, Bunlar bizim değerlerimiz.

Çerkes Ethem, 1921'de Kurtuluş Savaşı'nda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) otoritesini kabul etmeyip, sonrasında Yunan kuvvetlerine katıldı ve bu sebeple Meclis tarafından vatan haini ilan edildi. 21 Eylül 1948 tarihinde Ürdün'ün başkenti Amman'da ölen Ethem bir Çerkes mezarlığına gömüldü.

# chp # atatürk # Mustafa emal atatürk # tbmm # Türkiye Büyük Millet Meclisi # kurtuluş savaşı # vatan haini # çerkes ethem