Genç müzisyen Serdar Deli vefat etti

Kaval ustası genç müzisyen Serdar Deli’nin kalp krizi geçirdiği ve hayatını kaybettiği öğrenildi

Genç müzisyen Serdar Deli vefat etti

Aynı zamanda bir devlet hastanesinde hemşirelik kaval ustası genç müzisyen Serdar Deli’nin yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Acı haberi konservatuardan arkadaşı olan Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay duyurdu.

“HASTANENİN DELİ OĞLANI OLARAK TANINIYORDU”

Serdar Deli’nin hemşirelik yaparken yaşadığı bir anısını da anlatan Onur Akay, "Türkiye’nin en önemli kaval ustası olarak tanınan Serdar Deli’yi, geçirdiği kalp krizi nedeni ile maalesef genç yaşta kaybettik. Konservatuardan arkadaşımız olan Deli, 27 Mart akşamı vefat etti ve dün son yolculuğuna uğurlandı. Aynı zamanda bir devlet hastanesinde hemşirelik yapan ve hastanenin deli oğlanı olarak da tanınan Serdar Deli, babasının sağlık mesleğe gönderdiği yıllarda bir yandan da konservatuara gitmiş ve orada tanıştığı kavalı bir daha da hayatından çıkarmamıştı. Hastanede nöbet esnasında bulduğu boşluklarda kaval çalışan Serdar, hatta bir keresinde nöbet odasından fazla ses yaptığı için farklı bir birime sürgün edilmişti. Serdar Deli dün, Gaziosmanpaşa Paşa Camii'nde ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazı sonrası, Eyüp Sultan Mezarlığı'nda toprağa verildi. Mekânı cennet olsun inşallah." ifadelerini kullandı.

SERDAR DELİ KİMDİR?

Sağlık Meslek Lisesi'ni bitiren Serdar Deli, müzik hayatına bağlama ile Arif Sağ Müzik Kursu'nda başlamıştı. Kavalı üflemeye başladıktan sonra zamanla bağlamayı bırakan Deli, hastanede çalışırken bir yandan da konservatuar eğitimini tamamlamıştı. İSMEK'te kaval dersleri veren Deli, İstanbul Üniversitesi'nde de akademisyen olarak müzik eğitimi veriyordu ve Türkiye’nin en önemli kaval ustası olarak gösteriliyordu.

ulusal.com.tr

# kaval