Obama'dan James Bond'lu İran açıklaması

Amerika Başkanı Barack Obama, İran'da konsolosluk açma olasılığını reddetmediğini açıkladı. "Asla asla demem" diyen Obama, İran'ın nükleer müzakerelerde gerekli adımları atarsa bölgesel bir güç haline gelebileceğini vurguladı. Amerika Başkanı Rusya'yı da bölgesel bir güç olarak tanımladı.

Obama'dan James Bond'lu İran açıklaması

Amerika Başkanı Obama'nın Kasım ayında İran'ın dini rehberi Ayetullah Ali Hamaney'de mektup göndermesinin ardından, şimdi de konsolosluk açma konusu gündeme geldi.

Amerika Başkanı Obama, NPR'ye yaptığı açıklamada, İran'da konsolosluk açma fikrini reddetmediğini söyledi. Associated Press ajansının bildirdiğine göre, Obama, konsolosluk açma için nükleer müzakelerde İran'ın adım atmasını şart koştu.

"Asla asla demem" diyen Obama, İran-Amerika ilişkilerinin adım adım ilerletilebileceğini söyledi. Obama, İran'ın nükleer müzakerede anlaşmaya varması halinde bölgesel bir güç olabileceğini söyledi.

Amerika Başkanı konuşmasında Rusya'yı da bölgesel bir güç olarak tanımladı.

İran-Amerika ilişkileri 1979'dan bu yana kesik. 4 Kasım 1979'da İranlı üniversite öğrencileri, Amerika'nın istihbarat yuvası olarak kullandığı Tahran'daki büyükelçilik binasını bastı. Elçilik binası şimdi müze olarak kullanılıyor, 4 Kasım günü de "Emperyalizmle Mücadele Günü" olarak kutlanıyor.

ulusalkanal.com.tr

# iran # Obama # james bond