ETİ'nin kurucusu Kanatlı'nın ağzından cemaat

İşadamı Firuz Kanatlı, Fethullah Gülen cemaatinin ticari kurumlar üzerinde kurduğu baskıyı, yaşadığı bir olayla anlattı. Dağıtım şirketleri üzerinde baskı kuran cemaatin, yardım alamadığı şirketlerin mallarını bayilere dağıtmadığı ortaya çıktı.

ETİ'nin kurucusu Kanatlı'nın ağzından cemaat

Eti bisküvilerinin kurucusu Firuz Kanatlı, Fethullah Gülencemaatinin ticarete nasıl müdahale ettiğini yaşadığı çarpıcı bir olayla anlattı.

Yeni Şafak'a konuşan Kanatlı, dağıtımcı şirketin cemaatten icazet almadıkları için mallarını bayilere dağıtmayı reddettiğini açıkladı. Kanatlı, "Bir gün geldi, Fethullah Gülen Hoca'dan icazet alamazsanız ben sizin malınızı satamayacağı" dedi" ifadelerini kullandı.

Mallarını satmak için Gülen'den icazet almak zorunda bırakılan İşadamı Kanatlı, "icazet"in nasıl alındığını da anlattı.

İşadamı Firuz Kanatlı, "Yemekten sonra konuşmalar devam ederken önümüze birer kağıt kondu. Açtık, liste var. Projeleri sıralamışlar. Bir yerde cami, bir yerde bir okul... 500 bin liraya kadar gidiyor. İstenen şu; listeden bir tanesine angaje oluyorsun. 'Ben 50 bin liralık istiyorum, ben 100 bin liralık istiyorum' diye seçip, orada taahhüdünü imzalıyorsun. Yanımdaki arkadaşla biz 'Kusura bakmayın. Biz bir düşünelim' deyip kalktık." dedi.

Kanatlı, uygulamanın garipliğini "Sen bana icazet vereceksin de malımı satacağım" ifadeleriyle anlattı.

ulusalkanal.com.tr

# fethullah gülen # cemaat # eti # firuz kanatlı