Kayseri Pancar Üreticileri Kooperatifi'nin yeni başkanı kim?

Kayseri Pancar Üreticileri Kooperatifi'nin 68'inci Olağan Genel Kurulu tamamlandı. Kayseri Kadir Has Şehir Stadyumu'nda yapılan olaylı kongrede mevcut başkan Hüseyin Akay, göreve yeniden seçildi. Rakip aday Safa Özışık cephesi ise seçimlerde usulsüz olduğu gerekçesiyle yargıya başvurdu. Seçimlerin iptalini istedi.

Kayseri Pancar Üreticileri Kooperatifi'nin yeni başkanı kim?

Sözler bitti, yumruklar konuştu. Kavgalar eşliğinde yapılan kongrede Kayseri Pancar Üreticileri Kooperatifi'nin mevcut başkanı yeniden seçildi.

Kayseri Pancar Üreticileri Kooperatifi'nin 68'inci Olağan Genel Kurulu KayseriKadir Has Şehir Stadyumu'nda toplandı.

Yaklaşık 14 bin 132 delege, kooperatifin yeni başkanı için sandığa gitti. Yapılan oylamada mevut başkan Hüseyin Akay 9083, aday Safa Özışık 5029 oy aldı. 235 oy geçersiz, 59 oy ise boş çıktı.

Muhalifler ise oy sayımının gizli yapıldığı iddiasıyla duruma itiraz etti. Konuyu yargıya taşıyan muhalifler, seçimlerin iptalini istedi.

Seçimlerde yaşanan kavgalar ise Genel Kurul'a damga vurdu. Adaylığı engellenen Erkan Öztürk'ün eşi de kavgalarda darp edilenlerden oldu.

Genel Kurul'a damga vuran bir diğer olay ise başkanlığa yeniden seçilen Hüseyin Akay hakkındaki FETÖ ve yolsuzluk iddiaları oldu.

# kayseri # pancar