Taksim'de polis müdahalesi başladı!

İstanbul'da 1 Mayıs hareketliliği sabah saatlerinde başladı. Beşiktaş ve Şişli'de toplanmalar oldu. Beşiktaş'tan Taksim'e yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Taksim meydanına koşarak girmek isteyen KP'liler de gözaltına alındı. İstanbul Barosu, gözaltı sayısının 70'e ulaştığını açıkladı

Taksim'de polis müdahalesi başladı!

Beşiktaş'ta, 150 kişilik bir grup pankart açarak yürümek isteyince, polis biber gazı ve boyalı mermi ile müdahale etti. Müdahale sonrası göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı. Polis ile göstericiler arasında kovalamaca yaşandı.

Taksim Meydanı'na koşarak girmeye çalışan KP'lileri polis dışarı çıkarmaya çalıştı. Bu sırada anıt çevresinde arbede yaşandı. Polis gruptaki bazı kişileri ise yere yatırarak gözaltına aldı. Ayrıca Taksim meydanında pankart açan 2 kadın gözaltına alındı.

Polis müdahalesinin yaşandığı bir diğer adres E-5 karayolu oldu. Bir grup E-5'e çıkarak yolu kapatmaya çalışınca polis müdahale etti. Araçlarıyla trafikte kalan bazı vatandaşlar da eylemcilere tepki gösterdi.

Gazi Mahallesinde ise seyir halindeki İETT otobüsüne taşlı saldırı gerçekleşti. Otobüsün camları kırıldı.

Okmeydanı'nda polis durumlarından şüphelendiği kişilerin üzerini aradı. Çantalarından gaz maskesi, misket çıkan 5 kişi gözaltına alındı.

Taksim Tarlabaşı Bulvarı'nda da Taksim Meydanı’na yürümek isteyen bir kadın gözaltına alındı.

İstanbul Barosu, gözaltı sayısının 70'e yükseldiğini duyurdu.

# Taksim # başladı # polis müdahalesi