İzmir Marşı yasağına AKP'den ilk tepki: Olayı duyunca...

İzmir Atatürk Lisesi'nde yaşanan İzmir Marşı skandalına AKP'den ilk tepki: Olayı duyunca dedim ki, oradaki gençlerle bir araya gelip İzmir Marşı’nı söyleyelim!

İzmir Marşı yasağına AKP'den ilk tepki: Olayı duyunca...

İzmir'in en köklü lidelerinden İzmir Atatürk Lisesi mezuniyet töreninde okul müdürü Selamettin Demirhan'ın öğrencilerin İzmir Marşı'nı okumasını engellenmesi büyük tepki çekmişti. Haftasonu yaşanan skandalın ardından okulun önünde protesto eylemleri düzenlendi. Okul müdürü Selamettin Demirhan'ın istifasına kadar giden tepkilerle ilgili AKP'den de ilk açıklama geldi.

AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül şöyle konuştu:

“İzmir Marşı bizim milli marşımızdır. Sadece İzmir’e, CHP’ye ait bir marş değil, hepimizindir. Bırak söylesin gençler İzmir Marşı’nı. Bu olayı duyduğum gün, dedim oradaki bütün gençlerle bir araya gelip, hep birlikte İzmir Marşı’nı söyleyelim. Biz çiftçi bir aileden çıkmış, okuyup yetişmiş bir aileyiz. Eğer bu noktalara gelebilmişsek Cumhuriyetimiz sayesinde olmuştur. Bizim AK Parti olarak Atatürk ile ilgili en ufak bir sorunumuz olamaz. Cumhuriyete sahip çıkmama dönemi bitti. Siz Cumhuriyete nasıl sahip çıkarsanız, kendi milli silahlarınızı üretirsiniz, bulunduğunuz coğrafyada söz sahibi olursunuz, ekonomik bağımsızlığınızı kazanmış olursunuz."

# izmir marşı