AB ile 'ortaklık' toplantısı

Belçika'nın başkenti Brüksel'de Avrupa Birliği-Türkiye Ortaklık Konseyi toplantısı yapıldı. Görüşme sonrası ortak açıklama yapıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu toplantıyı değerlendirdi. Çavuşoğlu, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye raporunun 'kabul edilemez' olduğunu vurguladı

Türkiye ve Avrupa Birliği arasında Ortaklık Konseyi toplantısı düzenlendi. Belçika'nın başkenti Brüksel'deki zirve 4 yıl aradan sonra tekrar yapıldı.

Toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Federica Mogherin ve Avrupa Birliği Komiseri Johannes Hahn katıldı. Çavuşoğlu, ortak basın açıklamasında, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye raporuna tepki gösterdi.

Türkiye'ye karşı çifte standart uygulandığını belirten Bakan Çavuşoğlu, Yunanistan üzerinden örnek verdi.

AB-Türkiye Ortaklık Konseyi 54. toplantısı sonrası bir de açıklama yayımlandı. Açıklamada toplantının Türkiye-AB ilişkilerini etraflıca değerlendirmek için iyi bir fırsat olduğu vurgulandı. Ayrıca, Türkiye ile AB ilişkilerinin öneminin yeniden teyit edildiği belirtildi. Bir de uyarı yapıldı. Türkiye'nin uyum süreci için verdiği taahhütlerin reformlarla karşılık bulması gerektiği kaydedildi. Açıklamada, Türkiye'nin AB için önemli bir ticaret ortağı olduğu da ifade edildi.

ulusal.com.tr

# Mevlüt Çavuşoğlu # avrupa birliği # ab # toplantı # ap # ortaklık