Bu haber çalışan anneleri ilgilendiriyor! Anneye doğum parası...

Çalışan kadınları yakından ilgilendiren, AKP'nin "Aile ve Nüfusun Korunması Programı"nı kadın girişimciler masaya yatırıldı. KAGİDER'in düzenlediği toplantıda doğum izni, esnek çalışma gibi şartları düzenleyen program ele alındı. Kadın girişimcilere göre projenin altyapı yetersizliği nedeniyle amacına ulaşması zor.

"Aile ve Nüfusun Korunması Programı" çalışan kadınlara müjde olarak sunuldu. Ancak bir ay önce Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı pakete dair kadınlar endişeli.

KAGİDER, anneye doğumda para yardımı ve doğum sonrası yarı zamanlı çalışma şartlarını düzenleyen yasa tasarısını masaya yatırdı.

Kadın girişimciler pakete karşı değiller ama umutsuzlar. Çünkü paketin hayata geçebilmesi için Türkiye'de yeterli altyapı olduğunu düşünmüyorlar

Tasarı sadece kayıt altında ücretli çalışan kadınları kapsıyor. Kadın Girişimciler, bu durumda devlet denetiminin yetersiz kalmasından da endişeli.

Programda, Türkiye'de 2030'lu yıllardan sonra beklenen yaşlı nüfus sorunu içinde bazı düzenlemelere yer verildi. Bu düzenlemeler de eleştirildi. Eleştirilerin nedeni yine yetersiz teşvik ve altyapı oldu.

Pakette babaları ilgilendiren değişiklikler de tartışma başlıklıklarından biriydi.

Çalışan kadınların en büyük çilelerinden biri olan "kreş sorunu" içinde tasarı da yer alan madde havada kalıyor.

Türkiye Kadın Girişimcileri'ne göre kadının iş gücündeki payını arttırmak için en önemli şey eşitlikçi politikalar yaratılması...

Yeni yapılacak düzenleme ile doğum yapan her anneye para yardımı yapılacak. Çalışan kadınların kullandığı 16 haftalık doğum izninde bir değişikliğe gidilmedi. Ancak, yarı zamanlı çalışma getirildi. İsteyen anneler de çocuğu okul çağına gelene kadar hafta da 30 saat çalışabilecek. Ancak tam ödeme yerine kısmi ücret verilecek. Kreş ve bakım evlerine de teşvik yapılacak.

HABER: DENİZ ÇAĞLAYAN KAMERA: İNANÇ SARAÇOĞLU

ulusalkanal.com.tr