Sözcü Yazarı Rahmi Turan: Bu başarının altında Doğu Perinçek'in imzası var

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, "Türk Dışişleri'nin beceremediği bir işi Doğu Perinçek ve arkadaşları 12 yıllık bir hukuk mücadelesi sonunda başardı. Kutlamak gerekiyor" dedi.

Sözcü Yazarı Rahmi Turan: Bu başarının altında Doğu Perinçek'in imzası var

Fransa Anayasa Mahkemesi, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını da kapsayabilecek şekilde "bazı suçların reddinin suç sayılmasına" ilişkin yasanın ilgili hükmünü iptal etti.

Kararla ilgili Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, "Türkiye açısından büyük başarıdır ve bu başarının altında da Doğu Perinçek'in imzası vardır" dedi. Turan köşesinde, "Türk Dışişleri'nin beceremediği bir işi Doğu Perinçek ve arkadaşları 12 yıllık bir hukuk mücadelesi sonunda başardı. Kutlamak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Rahmi Turan'ın Sözcü gazetesindeki yazısının ilgili bölümü şöyle:

FRANSIZ YARGISI VE PERİNÇEK

Fransa Yüksek Mahkemesi “Ermeni soykırımı yoktur” demeyi suç sayan ve böyle konuşanları hapse mahkûm eden kanunu iptal etti.

Bu karar Türkiye açısından büyük başarıdır ve bu başarının altında da Doğu Perinçek'in imzası vardır.

Fransız Yüksek Mahkemesi kararının gerekçesinde, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Daire'nin İsviçre'yi mahkûm eden Perinçek-İsviçre davasındaki kararına atıfta bulundu.

“Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır” diye haykıran Doğu Perinçek, 2005 yılında İsviçre'de başlattığı mücadele sırasında önce mahkûm edilmiş, sonra bu kararı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde bozdurarak, İsviçre Devleti'ni mahkûm ettirmişti.

Türk Dışişleri'nin beceremediği bir işi Doğu Perinçek ve arkadaşları 12 yıllık bir hukuk mücadelesi sonunda başardı. Kutlamak gerekiyor.

ulusalkanal.com.tr

# Doğu Perinçek # sözcü gazetesi # Rahmi Turan # türk dışişleri