Barzani'nin o sözlerine ABD'den yanıt

Amerika, Kuzey Irak Bölgsel Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani'nin, ''Kürt devletinin bağımsızlığı yakındır'' açıklamasına yanıt verdi. Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, federal demokratik ve birleşik Irak'a destek verdiklerini söyledi, ''Irak'ın toprak bütünlüğü korunmalıdır''dedi.

Barzani'nin o sözlerine ABD'den yanıt

Amerika Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesut Barzani'nin ''Bağımsız Kürt devletinin kuruluşunun yaklaştığına eminim'' sözlerine yanıt verdi.

Psaki,"Irak'ın toprak bütünlüğü korunmalıdır. Federal, demokratik, çoğulcu ve birleşik Irak'a destek vermeye devam ediyoruz. Tüm taraflara da bu amaca yönelik birlikte çalışması çağrısında bulunuyoruz." dedi

Gazetecilerin "Barzani'nin bağımsız Kürt devleti açıklamasına karşı mısınız?" sorusunu ısrarla yöneltmeleri üzerine, Jen Psaki, "Evet karşıyız" dedi.

Barzani, İngiliz Skynews televizyonuna yaptığı açıklamada, Irak yönetiminin konfederalizme doğru gittiğini ve bir sonraki adımın da bağımsız Kürt devleti olacağını söylemişti.

ulusalkanal.com.tr

# abd # barzani # psaki