Ankara-Sivas arası 2 saate düşecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının altyapı çalışmalarında yüzde 95 fiziki ilerleme sağlandığını açıkladı. Proje tamamlandığında Ankara-Sivas arasındaki demir yolu seyahat süresi, 12 saatten 2 saate düşecek.

Ankara-Sivas arası 2 saate düşecek

Yüksek Hızlı Tren (YHT) hatlarıyla ilgili bilgi veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Ankara-Sivas YHT hattının altyapı yapım çalışmalarında yüzde 95 fiziki ilerleme sağlandığını söyledi. Karaismailoğlu, Balışeyh-Yerköy-Sivas kesiminde yükleme testlerine başlandığını ve proje tamamlandığında Ankara-Sivas arasındaki demir yolu seyahat süresi, 12 saatten 2 saate düşeceğini açıkladı.

Ankara-İzmir Hızlı Tren hattı altyapı çalışmalarında yüzde 47 fiziksel ilerleme kaydettiklerini belirten Karaismailoğlu, Ankara-İzmir arasında 14 saat olan demir yolu seyahat süresini 3,5 saate düşüreceklerini, hat bittiğinde 525 kilometrelik mesafede yılda yaklaşık 13,5 milyon yolcu ve 90 milyon ton yük taşınmasını hedeflediklerini söyledi.

Türkiye açısından ekonomik anlamda birden fazla kritik değere sahip Yavuz Sultan Selim Köprüsü demir yolu ulaşımıyla iki kıtayı birbirine bir kez daha entegre edeceklerine dikkati çeken Karaismailoğlu, Hızlı Tren hatlarının yanı sıra konvansiyonel hatlarda da iyileştirme çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini, bu sayede demir yollarının yolcu ve yük taşıma kapasitesini artırdıklarını vurguladı.

# ankara # yht # yüksek hızlı tren # Sivas