Mallarına konulan tedbir kararı kalktı

"Büyük yolsuzluk" adlı soruşturmasının ikinci dalgası kapsamında yedi işadamının el konulan malları iade edildi. Soruşturmaya yeni atanan savcılar, el koyma kararının usulsüz olduğunu savundu ve "kararı veren hakim delil çuvallarını bile açmadığına" dikkat çekti.

Mallarına konulan tedbir kararı kalktı

Başbakan Erdoğan'a uzanan yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının ikinci dalgası kapsamında alınan tebdir kararı kaldırıldı.

25 Aralık'ta başlatılan operasyonda işadamları Faruk Kalyoncu, Cengiz Aktürk, Abdullah Tivnikli, Mustafa Latif Topbaş, Cemal Kalyoncu, Mehmet Cengiz ve Üsame Kutub'un mallarına tedbir konulmuştu. Tedbir kararı, soruşturmayı devralan savcılar tarafından kaldırıldı.

Savcılar İsmail Uçar, Fuzuli Aydoğdu, İrfan Fidan ve Murat Çağlak'ın imza attıkları kararda çarpıcı iddialara yer verildi. Soruşturma dosyasının çok kapsamlı olmasına rağmen, hakimliğin yarım saat gibi kısa bir sürede tedbir kararı aldığı belirtildi.

Kararda, 54 klasör ve bin beş sayfalık fezleke olduğu hatırlatıldı ve nöbetçi hakimin dosyaları incelemediği, hatta 32 klasörün yer aldığı çuvalların açmadığı savunuldu.

Savcılar, tedbir kararının "ileride telafisi imkansız zararlara sebebiyet verilmemesi açısından" kaldırılmasına karar verdi.

Savcılar, şüphelilere ait para hareketlerinin tespit edilmediğini ve MASAK'tan da rapor alınmadığını belirtti.

ulusalkanal.com.tr

# mehmet cengiz # RÜŞVET # yolsuzluk # mustafa latif topbaş # cengiz aktürk # abdullah tivnikli # üsame kutup