İran'dan Katar'a 5 uçak yiyecek!

Katar'a yönelik abluka sonrasında Türkiye'nin yardım hamlesinin ardından İran da harekete geçti. Krizin baş aktörlerinden Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz de, aynı ailedeki Katar ve Suudi Arabistan vatandaşlarının insani durumlarının göz önünde bulundurulması ve ihtiyaç durumunda bu ailelere yardım sağlanması emrini verdi

İran'dan Katar'a 5 uçak yiyecek!

AFP'de yer alan habere göre; İran'ın Katar'a 5 uçak yiyecek gönderdiği belirtildi. İran Havayolları, Iran Air Sözcüsü Shahrokh Noushabadi, şu ana kadar İran'a meyve ve sebze gibi gıdalardan oluşan 5 uçağın gönderildiğini, ve bu uçakların her birinin yaklaşık olarak 90 ton kargo taşıdığını söyledi.

Tesnim Haber Ajansı'nda yer alan habere göre; İran Hava Yolları Sözcüsü Şahruh Nuşabadi, şimdiye kadar 5 uçak sebze ve meyve Katar’a gönderildi. Her uçakta 90 ton ağırlığında gıda ürünleri gönderilmiştir. 5 uçaktan biri bu sabah Katar’a ulaştı.

Nuşabadi, Katar’a gönderilen bu gıda maddelerinin ihracat mı yapıldı yoksa yardım amacıyla mı gönderildiği konusunda açıklama yapmayıp, sadece karat tarafından talep olduğu müddetçe biz istenilen gıda maddelerini göndermeye devam edeceğiz.

Bundan önce Tesnim İran’ın limanlarının birisinde 350 ton yiyecek madde yüklü 3 geminin Katar limanlarına doğru hareket ettiğinin haberini de vermişti.

Gıda ihtiyacının önemli bir bölümünü ülke dışından karşılayan Katar, krizin ardından İran ve Türkiye ile görüşmeye başladıklarını açıklamış, ilk hamle Türkiye'den gelmişti.

TÜRKİYE'DEN 5 GÜNDE ONLARCA TON GIDA GİTTİ

Habertürk Haber Merkezi'nden Gökhan Artan'ın haberine göre; Körfez ülkelerinin Katar'a uyguladığı ambargo ve izolasyona karşın THY'nin geniş gövdeli kargo uçakları Türkiye ile Katar arasında mekik dokumaya başladı. 5 günde azami kargo kapasitesi 69 ton olan THY Kargo'nun Airbus 330 tipi uçakları Doha'ya 10 uçuş yaptı. Uçuşlar İzmir aktarmalı yapılırken uçakların içinde gıda malzemesi olduğu öğrenildi.

Türkiye'den kargo uçaklarıyla gelen tavuk, yumurta, süt ve yoğurt gibi ürünlerin ulaştığını sosyal medya hesaplarından halka duyuran Katar'da marketler, raflardaki Türk ürünlerinin altına da "Türkiye'den hava yoluyla gelen ürünler" diye yazmıştı.

ulusal.com.tr

# türkiye # iran # katar # yardım