İşte Mehmet Görmez'in yerine konuşulan isim

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in istifa edeceği konuşulurken, kulislerde bu göreve kimin geleceği tartışılıyor. En güçlü ismin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşme yaptığı belirtilen Karadeniz Teknik Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu olduğu belirtiliyor. Görmez için ise kulislerde 2 yeni görev konuşuluyor.

İşte Mehmet Görmez'in yerine konuşulan isim

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in istifa talebi siyasetin gündeminde. Görmez’in istifa etmesi halinde kulislerde bu görevi kimin alacağı merak konusu.

Diyanet İşleri Başkanlığı koltuğu için en güçlü ismin ise, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu olduğu ifade ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de bir görüşme yaptığı belirtilen Aşıkkutlu’nun “Hadiste Rical Tenkidi”, “Sünnetin Dindeki Yeri” isimli kitapları bulunuyor.

Eski İstanbul Müftüsü Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz ile halen Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın da ismi geçiyor.

Görmez’in ayrılması halinde ise hangi görevleri alacağı merak ediliyor. Görmez’in Uluslararası Müslüman Alimler Birliği gibi uluslararası İslam oluşumlarından birinin başına geçeceği iddia ediliyor. Ancak Görmez’in Uluslararası İslam Üniversitesi projesini hayata geçirmeyi arzuladığı ve kurucu rektörü olabileceği ifade ediliyor.

ulusal.com.tr

# diyanet işleri # Mehmet Görmez # Emin Aşıkkutlu