Erdoğan Kılıç gösterdi

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda devletin üst kademeleri arasındaki rekabet sertleşti. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kurmaylarından ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın yargılanması gerektiğini ileri sürdü. Uslu "İç hukuk yolları tüketilmeden Twitter kararı verdiği" iddiasıyla Kılıç için Yüce Divan prosedörü işletilmesini istedi.

Erdoğan Kılıç gösterdi

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine giden süreçte devletin tepesinde kılıçlar çekildi. ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın yargılanması gerektiğini öne sürdü.

Haşim Kılıç, Anayasa Mahkemesi'nin 52. kuruluş yıl dönümünde yaptığı konuşmanın satır aralarında Gülen cemaatine arka çıktı. Başbakan Erdoğan'ın twitter kararı nedeniyle Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı eleştirilere "sığ" diyerek sert tepki gösterdi.

Sürecin devamında karşılıklı hamlelere bir yenisi eklendi. Başbakan Erdoğan'nın kurmaylarından ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu, Haşim Kılıç "Yüce Divan'da yargılansın" dedi.

"Haşim Kılıç’ın yargılanması gerekir. İç hukuk yolları tüketilmeden Twitter kararı verildi. Bu kararın alınmasında Sayın Haşim Kılıç’ın özel çabaları çok etkili oldu. Ama Twitter ile ilgili müracaatın kabul edilmesi ve karara bağlanması, 12 Eylül referandumunda kabul edilen anayasal düzenlemenin açıkça ihlal edilmesi neticesinde mümkün olmuştur. Sayın Haşim Kılıç’ın Yüce Divan’da yargılanabilmesi için gerekli prosedürler işletilmeli"

İbrahim Uslu, AKP ve Hükümet politikalarının belirlendiği "Strateji Ekibi"nde yer alıyor. Haşim Kılıç'a ''Cumhurbaşkanlığına niyetlenme'' çağrısı yapan Uslu, "Sayın Kılıç ancak Gülen Hareketi-CHP ittifakının adayı olabilir. Ama ben CHP seçmeninin de bundan çok mutlu olacağını düşünmüyorum." dedi.

ulusalkanal.com.tr

# cumhurbaşkanlığı # erdoğan # Haşim # Kılıç