Nuri Kurtcebe'den Ulusal Kanal'a özel açıklamalar

Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanıp ardından tahliye edilen Nuri Kurtcebe Umut Tezerer'in sunduğu Gün Ortası programına konuştu

Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanıp ardından tahliye edilen Nuri Kurtcebe, Ulusal Kanal'da Umut Tezerer'in sunduğu Gün Ortası programına konuştu

Kurtcebe şöyle konuştu;

Bu denetimli bir serbestlik. Bulunduğum yerde denetim müdürlüğüne gidip haftanın belirli günleri imza atmam gerekiyor. Ben cumhurbaşkanına hakaret etmedim. Ben karikatür çizdim. Karikatürün hakaret olarak idrak eden bir iktidarla karşı karşıyayız. AKP'nin 15 yıldır bu ülkeye verdiği zararları ziyanları saymaya kalkarsak programın süresi yetmez. Ben görevimi yaptım içim rahat. Biz Mustafa Kemal'in evlatlarıyız. Bu ülkede nefes alan her insan, bu ülkenin bir yudum suyunu içen her insan Türkiye'de Mustafa Kemal Atatürk'e bi minnet borcu vardır. Biz bu borcu ömrümüzün sonuna kadar ödemeye kararlıyız.

Jandarma bana üzerinde silah varmı diye sordu. Bende çantamdaki kalemleri göstererek var, işte benim silahım bunlardır dedim. Bizim silahlarımız kalemlerimizdir dedim. Askerler beni çok sevdi fotoğraf çektirdiler. Herkes herşeyin farkında. Ben bu karikatürde halkın sesini yansıttım ve buna hayatım yettiği sürece devam edeceğim.

Oğlum aradı, "oğlum babanla iftihar et bu benim gurur madalyam eğer tutuklanmasaydım, bana kızabilirdin" dedim.

Umarım 25 Haziran sabahı Türkiye yeni bir Türkiye'ye uyanacak. Biz bu vatana Mustafa Kemal Atatürk gibi devlet adamı istiyoruz. ABD kumandasında ucube siyasetçilerden bıktık biz. Artık bitsin bu milletin çilesi. Bizim başımıza ne geldiyse cahillikten geldi. Mustafa Kemal'e olan borcumuzu hep beraber ödeyeceğiz. O olmasaydı Ankara'dan İstanbul'a giderken Fransızlardan İngilizlerden pasaport almak zorunda kalırdık. AKP'nin ülkeye verdiği zararı temizleyip, Mustafa Kemal'in kurduğu ve Cumhuriyeti geri istiyoruz. Devlet adamı istiyoruz.

Bu coğrafyada kavga istemiyoruz. Bu seçimler çok önemlidir.

ulusal.com.tr

# açıklama # nuri Kurtcebe # karikatürist