DHKP-C'den ilginç açıklama

Sultanahmet saldırısını üstlenen terör örgütü DHKP-C saldırıyı üstlendiği açıklamayı geri çekti. Örgütün yeni açıklamasında, "Biz de eylem hazırlığındaydık. Sultanahmet eylemi aynı zamana denk geldiği için karışıklık oldu" denildi. Açıklamada, canlı bomba olduğu iddia edilen 2 kişiye iftira atıldığı savunuldu. O 2 kişi bugün Çağlayan adliyesine gitti, Emniyet yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

DHKP-C'den ilginç açıklama

1 polisin şehit olduğu saldırıyı önce üstlendiler, sonra vazgeçtiler. Kafaları karıştıran durum için "Teknik sorun yaşadık" açıklaması yaptılar.

1 Ocak Dolmabahçe ve 6 Ocak Sultanahmet saldırılarını terör örgütü DHKP-C üstlendi. Ancak Dolmabahçe saldırısını Rus uyruklu Riana Ramazova tarafından yapıldığı ortaya çıktı. Saldırıyı üstelenen örgüt açıklamasını geri çekti. Duruma açıklık getirmek zorunda kalan örgütün savunması ise ilginç oldu.

DHKP-C'nin açıklamasında, "Biz de eylem hazırlığındayız. Sultanahmet'teki eylemle aynı zamanlara denk gelmiştir. Karışıklık bu nedenle yaşndı" denildi, üyeler arasında iletişimsizlik yaşandığı söylendi.

Öte yandan, Dolmabahçe ve Sultanahmet saldırılarının ardından 2 canlı bomba saldırısı daha olacağı iddia edilmişti. Canlı bomba olarak adı geçen 2 kişi bugün Çağlayan adliyesindeydi.

Bahar Kurt ve Deniz Şah, canlı bomba iddialarını reddetti. Haberlerin emniyet yetkilileri tarafından servis edildiğini savunan Kurt ve Şah, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok hakkında suç duyurusunda bulundu.

ulusalkanal.com.tr

# açıklama # DHKP-C # bomba # sultanahmet