ABD'li komutan: Silahlar geri alınmayacak!

Amerika, Rakka operasyonu bahanesi ile terör örgütü PKK/YPG'ye vereceği ağır silahları geri almayacak. Açıklama Amerika öncülüğündeki koalisyon sözcüsü Albay John Dorrian'dan geldi. Terör örgütüne ağır silahları dağıtmaya başlarken Amerika ile Türkiye arasında üst düzey ilk temas da kuruldu. Başbakan Binali Yıldırım, Londra'da Amerika Savunma Bakanı Jim Mattis ile görüştü.

ABD'li komutan: Silahlar geri alınmayacak!

Amerika'nın terör örgütü PKK/YPG'ye vereceği ağır silahlarla ilgili açıklama IŞİD karşıtı Koalisyonun Sözcüsü Albay John Dorrian'dan geldi.

Video konferansla gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dorrian "Silahların bir kısmı zaten bölgede ve çok hızlı şekilde dağıtımına başlanmış olabilir" dedi. Dorrian, Amerika'nın bölgeye yeni silahlar nakledeceğini de kaydetti.

Terör örgütüne havan topu, tanksavar, zırhlı araçları imha edebilecek silahlar verileceğini kaydeden Dorrian, daha fazla ayrıntıya girmedi. Teröristlere silahlarla ilgili eğitimin Amerikan askerleri tarafından daha önce verildiğini ifade eden Dorrian, ağır silahların geri alınmayacağını belirtti.

Dorrian "Bu silahların müttefik ülkelere dönmeyeceği konusunda nasıl bir güvenceniz var?" sorusuna ise "ABD süreci gözlemleyerek kontrol edecek" yanıtını verdi.

Ağır silahlar YPG'li teröristlere dağıtılmaya başlanırken Amerika ile Türkiye arasında en üst düzey ilk temas da kuruldu.

Başbakan Binali Yıldırım, Amerika Savunma Bakanı Jim Mattis ile Londra'da görüştü.

Basına kapalı yapılan 30 dakikalık görüşme sonrası Pentagon'dan yapılan kısa açıklamada "Türkiye'yi koruma taahhüdümüz sürüyor" denildi.

ulusalkanal.com.tr

# amerika # pkk # YPG # rakka # Londra