Pınar Karşıyaka, Şampiyonlar Ligi'nde son 16'da

Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçında Pınar Karşıyaka - Beşiktaş Sompo Japan'ı 90 - 83 mağlup etti. İzmir'deki maçta rakibini 75 - 70 yenen Karşıyaka bu skorlarla çeyrek finale yükselen takım oldu.

Pınar Karşıyaka, Şampiyonlar Ligi'nde son 16'da

Karşılaşmaya konuk ekip Pınar Karşıyaka hızlı başladı. İlk 5 dakikada üst üste basketlerle rakip yarı alanında üstünlük kuran Ege temsilcisi 11- 7 üstünlük sağladı.

Rakip taraftlar arasında başlayan sözlü dalaşmalar nedeniyle karşılaşmaya yaklaşık yarım saat ara verildi. Takımlar soyunma odalarına gönderildi. Emniyet saha içinde ve tribünlerde gerekli güvenlik önlemlerini sağlamasıyla rakip takım oyuncuları parkeye yeniden çıktı.

Aranın ardından Siyah - Beyazlılar üst üste bulduğu 3'lüklerle aradaki farkı kapattı. Seyirci avantajını da sağlayan Beşitaş, ilk periyodu 24-22 önde kapattı.

İkinci periyotun ilk çeyreğinde de Beşiktaş'ın Karşıyaka üzerindeki baskısı devam etti. Üçüncü çeyrekte Kırmızı Yeşilliler dengeyi korudu. Özelikle Summers’ın sayılarıyla aradaki farkı iyice eridi. Skor 72-69 oldu.

Son çeyrekte Ege temsilcisi dengeli oyunu ve isabetli şutları ile 33. dakikaya 75 -74'lük üstünlükle başladı. Sert savunma ve kontrollü oyunla İzmir ekibi 83-90 parkeden galibiyetle ayrılan takım oldu. Bu skorla temsilcimiz Pınar Karşıyaka çeyrek finale yükseldi.

Beşiktaş'a açık çağrı

Karşılaşma boyunca maçı takip eden basın mensupları âdeta diken üstündeydi. Özelikle İlk periyodun ilk çeyreğinde iki takım taraftarı arasındaki dalaşmadan basın mensupları doğrudan etkilendi. Basın mensuplarına ayrılan bölüm Karşıyakalı taraftarlara ayrılan tribünle bitişik olması nedeniyle gazeteciler zor anlar yaşadı. Arada güvenlik görevlileri olsa müdahalede zaafiyetler vardı. Birçok uluslarası müsabakaya ev sahipliği yapan Akatlar Spor Salonu'nda basın mensuplarına daha ehemmiyetli bir alan yaratılması şart.

Analiz

BasketbolFIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda gergin ve olaylı geçen rövanş maçını Pınar Karşıyaka 90-83 kazanarak Beşiktaş Sompo Japan'ı turnuvadan eledi. Rakibine 18 sayı fark atan Beşiktaş elindeki tur biletini Karşıyaka'ya verdi. Karşılaşmanın iki devresinde çok farklı performans ortaya koyan siyah beyazlılar, kırmızı yeşiller karşısında farkı koruyamayınca bu son kaçınılmaz oldu. Hiç kuşku yok ki basketbolda böyle mağlubiyetler/galibiyetler oluyor. İlk maçta Karşıyaka 5 sayılık bir avantaj yakalamıştı. İzmir'deki avantaj korunamadı ancak Beşiktaş'ta oyundaki farkı tutamadı. Gülen taraf İzmir temsilcisi oldu. Beşiktaş'ın ikinci yarının başındaki iyi oyunu maçın kalan kısmına yansımadı. Karşıyakalı oyuncular arka arkaya bulduğu sayılarla önce farkı kapattı. Ardından siyah beyazlılar oyun disiplininden koptu. Ribaunt konusunda da büyük sıkıntılar yaşayan Beşiktaş ne dış savunmada ne penetrelerde rakibini durduramadı. Bu da erken faul problemine neden olunca istikrarlı bir 5 parkede kalamayınca herşeyi doğru yapan Karşıyaka zafere ulaştı. Yani Beşiktaş'ta konsantrasyon düşüktü, Karşıyaka'da yüksek. Beşiktaşta disiplin yoktu, Karşıyaka'da vardı. Beşiktaş rehavete kapıldı, Karşıyaka ciddiyetini hep korudu. Basketbol da inanmak önemli. Karşıyaka inandı ve kazandı.

Eser Görkem Paktürk - Gökhan Çelik

ulusalkanal.com.tr

# basketbol # fiba