Omikron varyantı yayılmaya devam ediyor

İsviçre'de görülen 2 Omikron varyantının ardından yeni kısıtlamalara gidildi. Hükümet, ülkeye girecek tüm kişilere PCR testi zorunluluğu getirdi. ABD'de omikron varyantı görülen eyalet sayısı ise 5'e yükseldi.

Omikron varyantı yayılmaya devam ediyor

İsviçre'nin Cenevre kentinde 2 omikron varyantı tespit edildi. Varyantın görüldüğü uluslararası okulda 2 bin öğrenci ve çalışan karantinaya alındı.

Ülkede günlük kovid-19 vakalarının 10 bine yaklaşması ve omikron varyantının görülmesinin ardından yeni kısıtlamalara gidildi. Ülkeye giriş yapacak herkese PCR testi zorunluluğu getirdi.

İsviçre Sağlık Bakanı Alain Berset konuyla ilgili basın açıklaması düzenledi. Berset, "Durum çok ciddi. Bunu biz istemedik. Ama gerçekle yüzleşmek zorundayız. Bazı hastaneler kapasite sınırlarını çoktan aştı." uyarısında bulundu.

ABD'DE OMİKRON VARYANTI GÖRÜLEN EYALET SAYISI 5'E YÜKSELDİ

ABD'de omikron varyantı görülen eyalet sayısı 5'e yükseldi. Meksika'da ise ilk kez omikron varyantına rastlandı. Varyantın ülkeye 21 Kasım'da gittiği tespit edilen Güney Afrika kökenli erkek hastada görüldüğü belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü'nden de omikrona ilişkin açıklama geldi. Bugüne kadar omikron varyantı nedeniyle bir ölüm tespit edilmediği kaydedildi.

Açıklamada varyantın bulaşıcılığına ve ciddi hastalığa neden olup olmadığına ilişkin araştırmaların devam ettiği belirtildi. Şu an salgında baskın varyantın yüzde 90 ile delta varyantı olduğu bilgisi paylaşıldı.

# abd # dünya sağlık örgütü # meksika # PCR TESTİ # isviçre # güney afrika # omikron varyantı # Omikron varyantı açıklaması # dünya sağlık örgütü Omikron varyantı