USMER'den ''21. Yüzyılda Türk Dünyasında Dil Edebiyat Kültür'' Sempozyumu

Ulusal Strateji Merkezi, 4-5 Aralık tarihlerinde “Uluslararası 21’nci Yüzyılda Türk Dünyasında Dil Edebiyat Kültür Sempozyumu” düzenleyecek. Sempozyum, “2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı” ve İsmail Gaspıralı’nın doğumunun 170’inci yılı çerçevesinde çevrimiçi yapılacak. Sempozyumun Türk dünyası birikimini geleceğe taşıyacak yeni iş birliklerine katkı sağlaması hedefleniyor.

USMER'den ''21. Yüzyılda Türk Dünyasında Dil Edebiyat Kültür'' Sempozyumu

Komşu ülkelerle yeni iş birlikleri oluşmasına katkı sağlayacaklar. Türk dünyasında dil, edebiyat ve kültürü konuşacaklar.

Ulusal Strateji Merkezi, 4-5 Aralık tarihleri arasında “Uluslararası 21’nci Yüzyılda Türk Dünyasında Dil Edebiyat Kültür Sempozyumu” düzenleyecek. Sempozyum, “2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı” ve İsmail Gaspıralı’nın doğumunun 170’inci yılı çerçevesinde çevrimiçi yapılacak.

USMER’in ev sahipliğindeki sempozyum, Görev Vakfı, 14 üniversite ve Teori dergisi iş birliğinde icra edilecek. Sempozyum, USMER’in Türklerin tarihi ve kültürel bağlarını güçlendirmeye yönelik çalışmalarından birincisi olacak. USMER Genel Başkanı Şule Perinçek sempozyumun hedefini “Dil, edebiyat ve kültür konularından hareketle Türk dünyası birikimi geleceğe taşıyacak yeni iş birliklerine katkı sağlaması” olarak açıkladı.

SEMPOZYUMDA TÜRK DÜNYASI BİR ARADA

Sempozyumun Düzenleme Kurulu Başkanlığını Kırım Cumhurbaşkanı Danışmanı ve V.I. Verdanskiy Kırım Federal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lemara Selendili yürütüyor. Düzenleme Kurulunda 11 ülkenin temsil edildiği sempozyumun Bilim Kurulunda ise13 ülkeden 28 akademisyen yer alıyor. Ülkeler arasında Afganistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Rusya, Kazakistan, Özbekistan, Kosova, Azerbaycan, Çin, Hırvatistan ve Bulgaristan yer alıyor.

Sempozyumun ilk gününde 4 oturum, ikinci gününde ise 9 oturum katılımcılarla buluşacak. Sempozyumda “Çağdaş Türk Yazı Dilleri”, “Türk Dünyasında Alfabe Değişimleri”, “Türk Dünyasında Edebiyat”, “Türk Dünyasında Mitoloji” konuları ele alınacak. “Türk Dünyasında Birbirini Algılama- İmge/ İmaj”, “Türk Dünyasında Kültürel İşbirliği Olanakları” ve “Dünyada Türkoloji Merkezleri Ve Çalışmaları” gibi konular da masaya yatırılacak.

# rusya # Azerbaycan # çin # kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti # Afganistan # bulgaristan # Teori Dergisi # sempozyum # kazakistan # Özbekistan # Hırvatistan # görev vakfı # bosna hersek # Kosova # şule perinçek # USMER # USMER Genel Başkanı Şule Perinçek