Asgari ücret belli olacak: Son toplantı 13 Aralık Pazartesi günü yapılacak

Milyonlarca çalışan 13 Aralık gününe kilitlendi. Asgari ücret maratonunda son toplantı 13 Aralık’ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapılacak. 2022’de geçerli olacak asgari ücreti Çalışma Bakanı Vedat Bilgin kamuoyuna açıklayacak.

Asgari ücret belli olacak: Son toplantı 13 Aralık Pazartesi günü yapılacak

2022 asgari ücreti belli oluyor. Taraflar son toplantısını yapacak, rakamı Bakan Vedat Bilgin ilan edecek.

2022 yılında geçerli olacak asgari ücret için 3 toplantı yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Türk-İş, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu TİSK arasında yapılan görüşmelerde henüz bir uzlaşı sağlanamadı.

İşçi tarafı 4 bin liranın altında bir rakamı kabul etmeyeceklerini belirtti. İşveren ise salgın nedeniyle iş yerlerinin henüz toparlanamadığını bu yüzden günün koşullarının göz ardı edilmemesini talep etti.

Gözler şimdi 13 Aralık gününe çevrildi. İşçi ve işveren tarafları son toplantısını 13 Aralık’ta Çalışma Bakanlığı’nda yapacak. Toplantının ardından milyonların merakla beklediği 2022 yılı asgari ücretini Çalışma Bakanı Vedat Bilgin kamuoyuna duyuracak.

# ekonomi # Asgari ücret # Çalışma Bakanlığı # ekonomi asgari ücret # vedat bilgin # asgari ücret haberleri # çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı # pazartesi # Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu # asgari ücret ne kadar olacak # TİSK # asgari ücret toplantısı # 13 aralık # ekonomi asgari ücret haberleri