Asgari ücret maratonu başlıyor: İlk toplantı 1 Aralık'ta yapılacak

Asgari ücret görüşmeleri 1 Aralık’ta başlıyor. 7 milyon çalışanın kaderi bu görüşmelerle belli olacak. Zam masasında işçileri, Türk-İş, Hak-İş ve Disk, işverini ise TİSK temsil edecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, zam oranının, enflasyonun üzerinde olacağı mesajını vermişti... Milyonlarca asgari ücretlinin gözü kulağı 1 Aralık'ta başyacak toplantılara çevrildi.

Asgari ücret maratonu başlıyor: İlk toplantı 1 Aralık'ta yapılacak

Milyonlarca asgari ücretlinin zam oranının belirleneceği toplantılar, başlıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 1 Aralık Çarşamba günü yapacak.

Komisyon ilk toplantısını, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde yüz yüze gerçekleştirilecek.

Toplantıda yeni yıldan itibaren geçerli olacak artış için, işçi ve işveren kesimi temsilcileri bir araya gelecek. Zam masasında işçileri, Türk-İş, Hak-İş ve Disk, işverini ise TİSK temsil edecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, zam oranının, enflasyonun üzerinde olacağı mesajını vermişti... Bilgin "Bu rakamın toplumu tatmin edecek, bir seviyede olacağına inanıyorum" ifadelerini kullanmıştı

Görüşmelerde, vergi indirimi dahil bir çok seçenek masada olacak.

Asgari ücret net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak uygulanıyor. Yeni yılda geçerli olacak ücretin, aralık ayının ilk yarısında belirlenmesi bekleniyor.

# vergi # hükümet # türkiş # Asgari ücret # Asgari ücret belli oldu # sendika # asgari ücret açıklaması # asgari ücret açıklama # asgari ücret son dakika # asgari ücret görüşmeleri # asgari ücret 2021 # asgari ücret 2022 # emekçi # asgari ücret ne kadar olacak # rakam # 1 aralık # asgari ücret ne kadar # asgari ücret brüt # asgari ücret günlük net # asgari ücret günlük # asgari ücret agi # asgari ücret agi dahil # asgari ücret agi hariç # asgari ücret agi dahil 2021 # asgari ücret brüt 2021 # asgari ücret brüt ne demek # asgari ücret belli oldumu 2022 # asgari ücret beklentisi # asgari ücret brüt maaş # asgari ücret çalışma oranı # asgari ücret e zam # asgari ücret e zam ne zaman # asgari ücret e zam gelecek mi # asgari ücret fazla mesai saat ücreti 2021 # asgari ücret günlük ne kadar # asgari ücret günlük net 2021 # TİSK # asgari ücret fiyatı ne kadar # asgari ücret fazla mesai hesaplama # asgari ücret fiyatı 2021 # asgari ücret fiyat farkı hesaplama # asgari ücret gelir vergisi # asgari ücret hesabı # asgari ücret ne kadar 2021 # asgari ücret açıklandı mı # asgari ücret artacak mı # asgari ücret belli oldu mu # asgari ücret fiyatı # asgari ücret kaç para # asgari ücret hesaplama # asgari ücret hesaplama 2021 # asgari ücret hesaplaması # asgari ücret hesaplama tablosu # asgari ücret i 2021 # asgari ücret açıklandı # asgari ücret görüşme # asgari açıklaması # asgari ücret haberleri 2022 # asgari ücret haciz kesintisi ne kadar 2021 # asgari ücret görüşmeleri ne zaman başlıyor # asgari ücret 2022 ne kadar # Türkİş Genel Başkanı Atalay