İran'dan ABD ve Batı'ya döviz tepkisi: ''Nükleer görüşmelerle birlikte kur yükseltilmeye çalışılıyor''

İran Cumhurbaşkanı Reisi, bazı çevrelerin Viyana'daki nükleer müzakerelerle eş zamanlı şekilde döviz kurunu yükseltmeye çalıştığını söyledi. Reisi, ekonomiyi nükleer görüşmelere bağlamayacaklarını belirtti.

İran'dan ABD ve Batı'ya döviz tepkisi: ''Nükleer görüşmelerle birlikte kur yükseltilmeye çalışılıyor''

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Avusturya’da devam eden nükleer müzakerelere ve ülke ekonomisine ilişkin açıklama yaptı.

"EKONOMİYİ NÜKLEER GÖRÜŞMELERE BAĞLAMAYACAĞIZ"

Reisi, ülke içinden ve dışından bazı çevrelerin nükleer görüşmelerle eş zamanlı olarak döviz kurunu yükseltmeye çalıştığını söyledi; “ekonomiyi müzakerelere bağlamayacağız” dedi.

- Dövizi yükseltmeye çalışanlar müzakereleri ekonomiye bağlamak ve istediklerini dayatmak istiyor. Bu konuda net bilgiye sahibiz ve istihbarat birimleri bu kişileri tespit etmek için çalışıyor. Yaptırımlara rağmen petrol ve doğal gazı öncesinden daha fazla ihraç edebileceğimizi ispatladık. Ekonomiyi kesinlikle nükleer müzakerelere bağlamayacağız. Ülkenin geleceğini karanlık göstermek için çaba harcayanların aksine biz iyimseriz.

Reisi ayrıca, İran'ın döviz rezervlerinin "iyi durumda" olduğunu vurguladı.

# abd # iran # Döviz # enflasyon # dolar # batı # Euro # viyana # döviz kuru # avusturya # İran ABD ilişkileri # İran ekonomisi # nükleer görüşme # Reisi açıklama # iran reisi açıklama # nükleer müzakereler