AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır'dan HDP'ye: ''Sırtını PKK'ya yaslamış olanlar bütçeden rahatsız''

Meclis Genel Kurulu'nda Gençlik ve Spor Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Sayıştay ve TBMM'nin bütçesi ele alındı. Muhalefet partileri eleştirilerini sıraladı. HDP, PKK lideri Abdullah Öcalan'ı selamladı. AK Parti ise ''Sırtını PKK'ya yaslayanlar bütçeden rahatsız'' açıklaması yaptı.

AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır'dan HDP'ye: ''Sırtını PKK'ya yaslamış olanlar bütçeden rahatsız''

Haber: Buse Gençtürk

12 günlük bütçe maratonu devam ediyor.

Meclis Genel Kurulu'ndaki maratonun ikinci gününde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Sayıştay ve TBMM bütçesi görüşüldü. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına 7 milyar 707 milyon 842 bin lira, Gençlik ve Spor Bakanlığına ise 27,7 milyar liradan fazla ödenek ayrıldı.

Görüşmelerde muhalefet partileri bütçeye ilişkin eleştirilerini dile getirdi. İyi Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik, Cumhurbaşkanı'nın bahsettiği" ekonomide Çin modeline" değindi. Yabancı sermaye çekmek uğruna iş gücü zayıflatıldığını iddia eden Çelik, ''Bütçeye olumsuz oy vereceğiz'' dedi.

PKK'nın siyasal aracı HDP milletvekili Rüştü Tiryaki de söz aldı. PKK elebaşı Abdullah Öcalan için ''Sayın Öcalan'' diyen Tiryaki, HDP'ye açılan kapatma davasının HDP ile değil PKK ile ilgili olduğunu söyledi.

AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır da bütçeye ''Hayır'' oyu verecek CHP, HDP ve İyi Parti'ye seslendi. Sırtını PKK'ya yaslamış olanların bu bütçeden rahatsız olduğunu söyleyen Çakır, ''İmralı'dan talimat alanlar da bütçeden rahatsız olurlar'' dedi. Çakır, rahatsız olmalarına rağmen AK Parti'nin bütçeyi savunmaya devam edeceğini söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız da oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Haydar Akar'a tepki gösterdi. Söz süresi biten Yıldız, ''Biz hakaret ederek politika yapmayız'' ifadelerini kullanarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu işaret etti. Akar ise o şekilde söz hakkı istemesinin doğru olmadığını belirtti. Yıldız da ''Niye alındınız bundan?'' sözleriyle karşılık verdi.

# chp # pkk # mhp # ak parti # İyi Parti # tbmm # meclis # abdullah öcalan # hdp pkk # Meclis Genel Kurulu # bütçe # AK Parti HDP