Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'ndan enflasyon mesajı: ''Kısa süre içinde düşük bir enflasyon seviyesi gözlenecek''

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yerli ve yabancı yatırımcılarla bir araya geldi. Şu andaki fiyat artışlarının geçici olduğunu ve enflasyona dönüşmeyeceğini vurgulayan Kavcıoğlu, "Kısa bir süre içinde çok daha düşük seviyelerde bir enflasyon seviyesi gözlenmeye başlayacaktır" dedi.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'ndan enflasyon mesajı: ''Kısa süre içinde düşük bir enflasyon seviyesi gözlenecek''

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, bugün videokonferans yöntemiyle yatırımcı ve ekonomistlerle bir araya geldi.

Yerli yatırımcılar toplantısında yapılan sunumda Merkez Bankası'nın döviz piyasasına müdahalesini değerlendiren Kavcıoğlu, "Müdahalenin amacı piyasadaki likidite koşullarını desteklemeye ve oynaklığı gidermeye yöneliktir. Faiz indirimi için sınırlı alanımız kaldı, bu alanı büyük ölçüde bitirdiğimizi düşünüyorum. " dedi.

Kavcıoğlu, cari işlemler dengesinde kalıcı bir iyileşme için yatırımları destekleyecek, ihracatı artıracak ve ithalatı sınırlayacak uygulamaları ve politikaları önemli gördüklerini vurguladı.

Reeskont kredilerinin sağladığı imkanların da bu alanlara destek vereceğini aktaran Kavcıoğlu, rezervlerin son dönemde istikrarlı bir artış eğilimine girdiğini söyledi. Kararlı bir şekilde rezerv artırmaya devam edileceğini belirtti.

ŞAHAP KAVCIOĞLU'NDAN ENFLASYON MESAJI

Şu andaki fiyat artışlarının geçici olduğunu ve enflasyona dönüşmeyeceğini vurgulayan Merkez Bankası Başkanı "Kısa bir süre içinde çok daha düşük seviyelerde bir enflasyon seviyesi gözlenmeye başlanacağını söyledi.

Şahap Kavcıoğlu, yatırım iştahı yüksek firmaların finansmanının desteklenmesi için de ticari kredilerdeki gelişmeleri önemsediklerini belirtti.

# ihracat # enflasyon # Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu # şahap kavcıoğlu # ithalat # faiz indirimi # fiyat artışları # reeskont # Şahap Kavcıoğlu enflasyon # Şahap Kavcıoğlu Merkez Bankası