İstanbul'da lodosun bilançosu ağır

İstanbul 2 gündür fırtına ve lodosa esir oldu. Yüzlerce evin çatısı uçtu, ağaçlar devrildi. Fırtına sağanakla birlikte etkisini sürdürünce kentte yüz yüze eğitime 1 gün ara verildi. Şiddetli rüzgar hava, kara ve deniz ulaşımını da aksattı.

İstanbul'da lodosun bilançosu ağır

Fırtına ve lodosun aynı anda etkili olduğu İstanbul'da bilanço ağır. Can pazarının yaşandığı felaket anlarında 4 kişi hayatını kaybederken 46 kişi ise yaralandı.

528 çatı uçması, 839 ağaç devrilmesi, 39 araç hasarı, 44 trafik ışığı ve yön tabelası devrilmesi, 12 istinat duvarı ve yol çökmesi yaşandı.

Çatı uçmaları ve ağaç devrilmeleri nedeniyle park halindeki araçlar da hasar gördü. AFAD ekipleri lodos felaketinde toplam bin 400'ü aşkın olaya müdahale etti. 112 çağrı merkezine 4 bine yakın ihbar yağdı.

Maltepe'de kuvvetli lodos nedeniyle akşam saatlerinde iskeleye demirli olan bir gemi halatının kopması sonucu kıyıya oturdu. Dalgaların etkisiyle iskeleye çarpan gemi gece saatlerinde su alarak battı. Kartal'da bağlı bulunan 60 metre uzunluğundaki kuru yük gemisinin halatları da fırtına nedeniyle koptu. Gemi bir süre sonra yarısına kadar battı.

Şiddetli rüzgar hava, kara ve deniz ulaşımını da aksattı.Vapur ve deniz otobüsü seferlerinin bazılarını iptal edildi. Kentin bazı noktalarında trafik durma noktasına gelirken Türk Hava Yolları İstanbul varışlı iç hat seferlerinde uçağa biniş işlemlerini bir süre durdurdu.

Hayatı olumsuz etkileyen eden lodos nedeniyle, yüz yüze eğitime bir gün ara verildi.

Ayrıca saat 18'e kadar başta motokuryelik hizmeti yapan araçlar olmak üzere, motosiklet ve elektrikli scooter araçlarının trafiğe çıkmalarına müsaade edilmedi.

# istanbul # fırtına # AFAD # THY # şehir hatları # türk hava yolları # vapur # lodos # can pazarı