Üretici kuraklık desteğini yetersiz buldu

Gaziantep Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı “kuraklık desteği”nin girdi maaliyetlerini karşılamadığını söyledi. Kuraklıktan kuru tarım ürünlerinin yanı sıra antep fıstığı, zeytin ve üzümün de etkilendiğini belirten Çolak, desteğin bu ürünleri kapsamadığını açıkladı.

Üretici kuraklık desteğini yetersiz buldu

Haber: Özgür Doğu Saymaz

Üreticinin "kuraklık desteği" ile ilgli verilen desteğin girdi maliyetletlerini karşılamadığını söyledi.

Destek, kuru tarım ürünü olan buğday, arpa, çavdar, yulaf, tiritikale, nohut ve mercimeküreticilerini kapsıyor. Fakat kuraklıktan zarar gören ürünler sadece bunlarla sınırlı değil. Gaziantep Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak, kuraklık desteğinin kapsamının genişletilmesi istedi. Çolak, ''Antep Fıstığı, Zeytin ve üzüm de kuraklıktan etkilendi bu ürünlerde bu destek kapsamına alınmalı'' dedi.

Çiftçinin derdi büyük. Nedeni ise desteklerin zamanında ve yeteri kadar yapılmaması.

Üretici devletin gölgesini görmek istiyor. Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak "çiftçi yalnız kalırsa üretim sıkıntıya girer" dedi.

# cumhurbaşkanı erdoğan # üretici # destek # ​Gaziantep # buğday # nohut # Zeytin # üzüm # Tarım # kuraklık # şahinbey # mercimek # antep fıstığı # arpa # yulaf # kuraklık desteği # ali çolak # Gaziantep Şahinbey Ziraat Odası # çavdar