İstanbul'u şiddetli lodos vurdu: 1'i yabancı 4 kişi hayatını kaybetti

Yurdun büyük bir bölümünde etkili olan lodos, İstanbul'u ise adeta vurdu. İstanbul Çatalca'da bir saat kulesi ile yoldaki TIR'lar, ağaçlar ve limandaki konteynerler devrildi. Boğaz trafiği de çift yönlü olarak gemi geçişlerine kapatıldı. Esenyurt'ta 2 kişi uçan çatıların altında kalarak can verdi.

İstanbul'u şiddetli lodos vurdu: 1'i yabancı 4 kişi hayatını kaybetti

Kabus saatlerce sürdü, kuleler ,TIR'lar ve konteynerler devrildi. Ağaçlar yerinden söküldü, çatılar metrelerce uçtu...

Uçan çatıların altında kalan ya da çatılardan düşen maddeler nedeniyle 1'i yabancı 4 kişi hayatını kaybetti, 3 ağır 19 kişi de yaralandı.

Türkiye'nin batısı gün boyu lodos kabusu yaşadı. Birçok ilde hayatı felç eden şiddetli lodos İstanbul'u ise adeta vurdu.

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan rüzgarın hızı saatte 105 kilometreye kadar ulaştı.

Esenyurt'ta bir binanın çatısı fırtına nedeniyle koparak yoldan geçen anne ve çocuğunun üzerine düştü. Annenin çocuğunu, son anda üzerine kapanarak koruduğu öğrenildi. Talihsiz anne yaşamını yitirdi.

Kentteki can kaybı ve yaralanlamalar ile ilgili son durumu İstanbul Valiliği açıkladı. Açıklamada 1'i yabancı uyruklu, 4 kişinin hayatını kaybettiği, 3'ü ağır, 19 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Fırtına nedeniyle Maltepe ve Pendik'teki iskelelerde bağlı bazı tekneler hasar gördü. Avcılar, Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Arnavutköy ve Sultangazi'de ağaçlar yerinden söküldü, çatılar uçtu.

Fırtına nedeniyle Çamlıca Tepesi'nde bulunan Türk bayrağı fırtına nedeniyle bağlı olduğu direkten koparak uçtu, polis ekipleri bayrağı muhafaza altına aldı.

Çatalca Serbest Bölge'de kapı girişindeki saat kulesi lodosun etkisiyle devrildi. Olay yerinde büyük panik yaşandı.

Büyükçekmece-Çatalca kara yolunda seyir halindeki TIR'lar da lodos nedeniyle işte böyle devrildi. Hadımköy Ambarlı limanında bulunan konteynerlerın devrilme anı da kameralara yansıdı.

İStanbul'daki şiddetli lodos nedeniyle Teleferik, Şehir Hatları, hızlı arabalı vapur ve deniz otobüsü seferleri iptal edilirken, İstanbul Boğazı çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldı.

Şiddetli Lodos Kocaeli, İzmir ve Çanakkale'de de etkili oldu. Kocaeli Gebze'de cami inşaatında iskele çöktü. İskelenin altında kalan 7 işçiden 2'sinin ağır yaralı olduğu belirtildi.

Lodos nedeniyle Eski İstanbul Caddesi'ndeki bina yapılacak bir alanın çevresinin koruma amaçlı kaplandığı sac paneller, park halindeki bir kamyonetin üzerine devrildi. Araçta maddi hasar meydana geldi. Bu sırada yoldan geçen bir kişi ise son anda sac panellerin altında kalmaktan kaçarak kurtuldu.

Şiddetli rüzgar İzmir'de de etkisini gösterdi. Fırtına nedeniyle Karşıyaka'da deniz taştı.

Lodosun etkisiyle deniz suyunun taşması sonucu tramvay yolu su altında kaldı.

Suyun deniz kenarındaki yürüyüş yolunun yanı sıra kara yoluna da ulaştığı görüldü. Fırtına nedeniyle vapur ve arabalı vapur seferleriiptal edildi.

Lodos fırtınası Çanakkale'yi de esir aldı. Gece yarısı başlayan lodos sabah saatlerinde şiddetini artırdı.

Çanakkale boğazında 70 km hızla esen rüzgar deniz ulaşımını durdurdu. Gökçeada ve Bozcadada'ya seferler iptal edildi.

# istanbul # esenyurt # lodos # İstanbul Boğazı