Asgari ücret pazarlığında kritik toplantı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022'de geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için 3. toplantısına saat 10.00'da başladı. Toplantıda tarafların ilk rakamları telaffuz etmeleri bekleniyor.

Asgari ücret pazarlığında kritik toplantı

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret için bir araya gelen Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün üçüncü toplantısını gerçekleştiriyor.

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan komisyon ilk toplantısını 1 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda, ikinci toplantısını 7 Aralık'ta Türk-İş'in ev sahipliğinde yapmıştı.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunda gerçekleştirilen üçüncü toplantı saat 10.00'da başladı.

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder'in başkanlığındaki toplantıda, Çalışma Genel Müdürlüğü ve TÜİK'ten gelecek veri ve raporlar görüşülüyor.

Bu raporların ardından, işçi ve işveren tarafının pazarlık sürecindeki ilk rakamları da telaffuz etmesi bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten 5'er temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor.

Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında dört kez toplanıyor. Bakanlıktaki ilk toplantının ardından Komisyon, işçi, işveren ev sahipliğindeki toplantıların ardından son toplantısını tekrar bakanlıkta yapıyor.

Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp, oy çokluğuyla karar veriyor.

Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

# hükümet # tuik # Türkiye İstatistik Kurumu # işçi # asgari ücret tespit komisyonu # asgari ücret açıklaması # asgari ücret haberleri # asgari ücret görüşmeleri # asgari ücret 2022 # asgari ücret zammı # işveren # asgari ücret tartışmaları # asgari ücret ne kadar # asgari ücret günlük net # asgari ücret brüt ne demek # asgari ücret beklentisi # asgari ücret brüt maaş # asgari ücret çeyrek altın # asgari ücret desteği nedir # asgari ücret dolar grafiği # asgari ücret günlük ne kadar # asgari ücret dolar # asgari ücret fiyatı ne kadar # asgari ücret fazla mesai hesaplama # asgari ücret açıklandı mı # asgari ücret artacak mı # asgari ücret belli oldu mu # asgari ücret cezası # Asgari Ücret Desteği # asgari ücret erdoğan # asgari ücret hesaplama # asgari ücret hesaplaması # asgari ücret hesaplama tablosu # asgari ücret pazarlığı # asgari ücret toplantısı # Çalışma Genel Müdürlüğü # asgari ücret emekli maaşı # Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman toplanacak # asgari ücret ne zaman belirlenecek # Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı # asgari ücret en geç ne zaman belirlenir