Irak Bayraktar TB2 satın alıyor: 100 milyon dolarlık bütçe ayrıldı

Türkiye ile Irak arasında 100 milyon dolarlık Silahlı İnsansız Hava Aracı görüşmesi yapılıyor. Bağdat yönetimi, hava gücünü iyileştirmek için Bayraktar TB2'lerin alımına onay verdi. Iraklı yetkililerin, konuyu Ankara'da Türk yetkililerle masaya yatıracağı kaydedildi.

Irak Bayraktar TB2 satın alıyor: 100 milyon dolarlık bütçe ayrıldı

Dağlık Karabağ, Libya ve Suriye'deki operasyonlar sırasında etkinliğini kanıtlayan Bayraktar TB2Silahlı İnsansız Hava Aracı dünyanın dikkatini üzerine çekmeye devam ediyor. Polonya, Ukrayna, Katar, Libya, Türkmenistan, Kırgızistan, Fas ve Azerbaycan'ın ardından SİHA'ların son taliplisi Irak oldu.

Londra merkezli Al-Araby Al-Jadeed haberine göre Türkiye ile Irak arasında 100 milyon dolarlık SİHA anlaşması yapıldı. Haber üst düzey Irak kaynaklarına dayandırdı. Irak Bakanlar Kurulu'nun, söz konusu Türk insansız hava aracını satın alma planını kabul ettiği belirtildi. Haberde "Anlaşmanın tamamlanması halinde, Irak ile Türkiye arasında askeri alanda türünün ilk örneği olacak" ifadelerine yer verildi.

Bayraktar TB2 satışını görüşmek için Irak askeri heyetinin, önümüzdeki günlerde Türk yetkililerle Ankara'da bir araya gelmesinin muhtemel olduğu kaydedildi. Türkiye ile SİHA alımı için anlaşma başarılı olursa, Irak askerleri uçuç eğitimi ve hazırlık kurssu için Türkiye’ye gelecek.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile 19 Ağustos’taki görüşmesinden sonra ülke basınına konuşan Irak Savunma Bakanı Cuma İnad Sadun, Bayraktar SİHA’lara dikkat çekmişti. Sadun, “Türkiye'den Bayraktar TB2, 12 adet T129 ATAK helikopter ve 6 adet de insansız hava aracına karşı savunma sistemleri satın almak için teklif ve sözleşme istedik. Bayraktar SİHA alımı konusunda uzlaşmaya vardık" demişti.

# ırak # bayraktar tb2 # bütçe # Silahlı İnsansız Hava Aracı # atak helikopter