Van'da terör operasyonları: Propaganda yapan 4 kişi gözaltına alındı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün, Türk Silahlı Kuvvetleri yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 47 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı. İstanbul merkezli 14 ilde düzenlenen operasyonda görevde olan askerlerin de aralarında bulunduğu şüphelilerden 24'ü yakalandı. Van’da da terör örgütü PKK propagandası yapan 4 kişi ile, 9 FETÖ şüphelisi gözaltına alındı.

Van'da terör operasyonları: Propaganda yapan 4 kişi gözaltına alındı

Terörle mücadele kararlılıkla sürüyor, güvenlik güçlerimiz terör örgütlerine göz açtırmıyor. Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik soruşturma kapsamında 47 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca, örgütün TSK yapılanmasına yönelik soruşturma yürütülüyor. FETÖ/PDY'nin örgütsel iletişim modeli ankesör ve büfe gibi yerlerdeki sabit hatlardan ardışık arandığı tespit edilen şüphelilere yönelik çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda, söz konusu iletişim yöntemini kullanmalarının yanı sıra haklarında örgüt bağlantılarına dair itirafçı beyanı gibi deliller bulunan 47 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Şüpheliler arasında, Jandarma, Kara, Hava, ve Deniz Kuvvetleri komutanlıklarında görev yapan 5 astsubay, 15 subay, ihraç edilen eski askeri personel, örgüt üyelerini askeri okullara yerleştirmek için sınavda kullanılan kodlama bilgisine sahip 20 eski askeri okul öğrencisi ile 6 sivil mahrem imam olduğu bildirildi.

Emniyet güçleri harekete geçti. İstanbul merkezli 14 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. 24 şüpheli gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Van'da da geçen hafta terör örgütleri FETÖ ve PKK/KCK'ya yönelik operasyonlarda 13 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 29 Kasım-5 Aralık tarihleri arasında operasyonlar yaptı. Amaç, terör örgütlerinin deşifre edilmesi ve faaliyetlerinin sonlandırılmasıydı.

Operasyonlarda FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında 9, "terör örgütü PKK/KCK propagandası" suçundan da 4 şüpheli gözaltına alındı.

# istanbul # Türk Silahlı Kuvvetleri # operasyon # terör # Fetullahçı Terör Örgütü # gözaltı # FETÖPDY # pkkkck # van # propaganda # pkk propagandası