Avrupa Kovid-19 karşı önlemlerini artırıyor

Almanya'da sağlık çalışanlarının Kovid-19 aşısı olması zorunlu oldu. Koalisyon partilerinin hazırladığı tasarı Federal Meclis'te kabul edildi. Yeni düzenleme ile sağlık çalışanlarının 15 Mart'a kadar aşı olduklarını ibraz etmeleri gerekiyor.

Avrupa Kovid-19 karşı önlemlerini artırıyor

Almanya, koronavirüse karşı önlemlerini arttırıyor. Alman hükümetinin parlamentoya sunduğu tasarıya kabul edildi. Ülkede sağlık çalışanlarının Kovid-19 aşısı yaptırması zorunlu hale geldi.

Koalisyon partileri Sosyal Demokrat Parti ile Yeşiller ve Hür Demokrat Parti'nin aşı zorunluluğu öngören tasarısı Alman Federal Meclisi'nde 80'e karşı 571 oyla kabul edildi. 38 vekil ise çekimser kaldı.

Yeni düzenleme sağlık çalışanlarının aşı olduğuna veya Kovid-19 geçirdiğine dair belgeleri 15 Mart 2022 tarihine kadar ibraz etmesini öngörüyor. Söz konusu düzenleme ile ayrıca aşı yapma yetkisi bulunanların kapsamı genişletiliyor. Buna göre, doktorların yanı sıra eczacı, diş hekimi ve veterinerlerin de aşı yapabilmesine olanak sağlıyor.

Öte yandan İngiliz bilim insanları, 3 doz aşının Omikron varyantına karşı yüzde 75 etkili olduğunu duyurdu. İngiltere Sağlık Güvenliği Birimi, hastanelerde tedavi gerektiren ağır Kovid-19 hastalığına karşı iyi düzeyde koruma sağlanması için aşıların kritik önemde olduğunu vurguladı.

# ingiltere # koronavirüs # almanya # Kovid19 # vaka # avrupa # aşı # İngiliz # omikron varyantı # omikron