3600 ek göstergede gözler ocak ayında

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin 3600 ek gösterge, sözleşmeli çalışanların kadroya geçirilmesi talepleri sürüyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yapılan görüşmenin yeni ayrıntıları ortaya çıktı. Çalışma Bakanlığı ve Memur-Sen yetkilileri 2022 ocak ayında bir araya gelecek. Çalışmalarını tamamlayan hükümet ve konfederasyonun ocak ayında sözleşmeli personellerin durumunu da ele alacağı belirtildi.

3600 ek göstergede gözler ocak ayında

Haber: Seda Akyüz

3600 ek gösterge, sözleşmeli personeller, ek zamMemur ve memur emeklilerin gözü hükümetten gelecek habere çevrildi.

Milyonlarca memurun emekli maaşı ve ikramiyesinin belirlenmesinde büyük rol taşıyan ek gösterge için hükümet harekete geçti. Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı ve beraberindeki heyet 22 Aralık’ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüştü.

Görüşmeye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de yer aldı. Vergi muafiyeti konusunda teşekkür ziyaretinde bulunan konfederasyon görüşmede 3600 ek göstergeyi de gündeme getirdi. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul görüşmenin ayrıntılarını Ulusal Kanal’a anlattı.

Ek gösterge konusunda kendilerinin de hükümetin de çalışmalarını tamamladığını belirten Tonbul, kapsamı konusunun da ayrıntılı ele alınacağını ifade etti.

- Biz kendi açımızdan hazırlığımızı yaptık. Hükümette kendi hazırlığını yaptıklarını söyledi. Ocak ayı içinde beklentimiz karşılanacak. Toplantıya çağıracaklar. 3600 ek gösterge 4 grup vardı. Bunların hangisine yanıt verilecek bakacağız.

SÖZLEŞMELİ MEMURLARIN DURUMU

Sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesi talebi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletildi.

- Somut açıklama gelmiş değil. Sözleşmeli kamuda iki tür istihdam istiyoruz. İşçi ve memur. Sözleşmeli personel uygulamasına son verilmesi.

MEMURLARA EK ZAM TALEBİ

Cumhurbaşkanı ile konuşulan bir başka gündem maddesi de memurlara verilecek ek zam oldu.

Hacı Bayram Tonbul, ''Asgari ücretten verginin muaf olmasıyla memurlara zam gelmiş gibi algı var. AGİ’deki muafiyet 657 Sayılı memurlarda çok düşük artışlar söz konusu oldu. Cumhurbaşkanı teknik detay olduğunu çalışılması gerektiğini söyledi. Bekliyoruz. Biz hazırız.'' dedi.

# erdoğan # 3600 ek gösterge # çalışan # işçi # Çalışma Bakanlığı # vedat bilgin # memur # memur sen # Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin # Erdoğan 3600 ek gösterge # sözleşmeli personel # memur emeklisi # ek zam