Mehmetçik'ten Yeşil Vatan savunması

Mehmetçik, Yeşil Vatan'ın korunması kapsamında 250 bin fidan dikti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da Mehmetçik'le birlikte fidan dikenler arasındaydı. Mehmetçik, bundan sonraki hedefini de her yıl en az bu kadar fidan dikme olarak açıkladı.

Mehmetçik'ten Yeşil Vatan savunması

Mehmetçik'ten Yeşil Vatan'ın savunulmasına önemli katkı geldi. Türk askeri, 250 bin adet fidan dikti.

Milli Savunma Bakanlığı, aynı zamanda Türk ordusu personellerine çevre bilinci ve doğanın korunması kapsamında eğitim de veriyor.

Terörle mücadelede ülkemize önemli başarılar kazandıran Mehmetçik, yeşil vatanın korunması için de önemli mevziler kazandırıyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın da bizzat diktiği fidanlar, "ordu malı" sayılacak ve kayıt altına alınacak.

Ayrıca TSK envanterindeki uygun vasıfta olan sistemler de donatılarak, gerektiğinde orman yangınlarıyla mücadelede kullanılacak.

Pilotlara da bu kapsamda gerekli eğitimler verilecek.

Öte yandan Türk ordusu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan "Sıfır atık" projesini de uygulamaya geçirdi.

Bu kapsamda Milli Savunma Bakanlığı birimlerine "Atık Geçici Depolama Alanları" yerleştirildi. Buralarda ayrıştırılan atıklar, geri dönüşüme kazandırılmak üzere lisanslı firmalara ve belediyelere teslim edilecek.

# mehmetçik # Türk Silahlı Kuvvetleri # hulusi akar # erdoğan # tsk # Milli Savunma Bakanlığı # türk ordusu # ağaç # Fidan # türk askeri # yeşil vatan