İşverenin metal işçisine yeni zam teklifi kabul görmedi

Yüz binlerce metal işçisinin grev kararının ardından zam pazarlında masa yeniden kuruldu. İşveren tarafı işçi tarafıyla bir kez daha görüşmek istedi ancak uzlaşı sağlanamadı. İşveren tarafı maaşlara ilk atı ay için yüzde 17 teklif etti. Yüzde 29,57 zam isteyen emek cephesi talebi reddederek masadan kalktı.

İşverenin metal işçisine yeni zam teklifi kabul görmedi

Haber: Seda Akyüz

İşveren yeni teklif sundu, işçi tarafı kabul etmedi.

Yaklaşık 130 bin metal işçisinin 2021-2023 yıllarında maaşlarına yapılacak zam için Türk Metal Sendikası ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası görüşmeler sürüyor. İşçi tarafının ilk altı için yüzde 29,57’lik zam artışı talebine işveren yüzde 12 teklifini sundu.

Taraflar arasında anlaşma sağlanamaması üzerine Türk Metal Sendikası grev kararı aldı.

İŞVEREN YÜZDE 17 TEKLİF ETTİ

Grev kararı sonrası işveren işçi tarafını görüşmeye davet etti. 27 Aralık’ta işverenin ev sahipliğinde yapılan görüşmelerde de uzlaşı sağlanamadı. MESS’in yeni teklifi ilk altı ay için yüzde 17 oldu.

TÜRK METAL SENDİKASI TEKLİFİ REDDEDEREK MASADAN KALKTI

Beklentilerin altında gelen teklif işçi tarafından kabul görmedi. Yüzde 29,57’lik artış isteyen Türk Metal Sendikası, işverenin teklifini kabul etmeyerek masadan kalktı.

GÖZLER GREV KARARINDA

Gözler şimdi sendikanın aldığı grev kararının uygulanacağı sürece çevrildi. Fabrikalarda eylemler yapan işçilerin önümüzdeki günlerde bu protestolarda vites yükseltecek.

# zam # işçi # grev # zam teklifi # işveren # Türk Metal Sendikası # metal işçisi # Türk Metal # metal işçisi zam # grev kararı