770 teröristin mal varlığı donduruldu

Aralarında FETÖ ve PKK üyelerinin de bulunduğu 770 teröristin mal varlığı donduruldu. Resmi Gazete'de yayımlanan listede, firari FETÖ’cüler Adil Öksüz ve Zekeriya Öz ile terör hükümlüsü Selahattin Demirtaş'ın kardeşi Nurettin Demirtaş yer alıyor.

770 teröristin mal varlığı donduruldu

FETÖ ve PKK/KCK ile dini istismar eden terör örgütleri mensubu 770 kişinin Türkiye'de bulunan mal varlıkları donduruldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığının Resmi Gazetede yayımlanan kararında FETÖ üyesi 454, PKK/KCK üyesi 108 isme yer verildi.

LİSTEDE ADİL ÖKSÜZ VE ZEKERİYA ÖZ DE VAR

Mal varlıkları dondurulan FETÖ’cüler arasında 15 Temmuz darbe girişimini yöneten sivil imamlardan Adil Öksüz'ün ismi öne çıktı. Listede ayrıca Ergenekon kumpası savcısı Zekeriya Öz ile Adem Yavuz Arslan, Atalay Candelen, Cevheri Güven, Fikret Seçen, Osman Şimşek, Said Sefa, Sevgi Akarçeşme, Tarık Toros ve Tuncay Opçin’in isimleri yer aldı.

FETÖ/PDY ile bağlantılı Niagara Vakfının da mal varlıkları donduruldu.

DEMİRTAŞ VE KARDEŞİ DE LİSTEDE

Mal varlıkları dondurulan PKK/KCK'lı 108 ismin arasında ise, terör hükümlüsü eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kardeşi Nurettin Demirtaş da bulunuyor.

Hazine Bakanlığı ayrıca, Hizbullah, DEAŞ, El Kaide, İslami Hareket Örgütü, Kudüs Ordusu ve El Nusra gibi dini istismar eden terör örgütlerinden 119 kişi ile DHKP/C, MKP, MLKP ve TKP/ML gibi gibi sol örgüt üyesi 89 kişinin Türkiye'deki mal varlıklarını dondurdu.

# fetö # Resmi Gazete # pkk # terörist # hdp # deaş # terör # el kaide # Zekeriya Öz # selahattin demirtaş # El Nusra # adil öksüz # osman şimşek # mlkp # mkp # fikret seçen # said sefa # Adem Yavuz Arslan # Nurettin Demirtaş # tarık toros # Tuncay Opçin # Cevheri Güven