Et ve süt sektöründen acil önlem çağrısı: ''Artan maliyetlere katlanacak gücümüz kalmadı''

Et ve süt sektörü temsilcileri artan maliyetler karşısında acil önlem çağrısı yaptı. Maliyeti 5 lira 50 kuruş olan sütü 4 lira 70 kuruşa satmanın sürdürülebilir olmadığını söyledi. inek kesimlerinin devam etmesi halinde yaz aylarında et ve süt bulmakta zorlanılacağına dikkat çekti.

Et ve süt sektöründen acil önlem çağrısı: ''Artan maliyetlere katlanacak gücümüz kalmadı''

Artan maliyetler et ve süt sektörünü de etkiledi. Sektör temsilcileri üretimin devam edebilmesi için acil önlem çağrısında bulundu.

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği, maliyetlere yetişemediklerini, inek kesimlerinin devam etmesi halinde yaz aylarında et ve süt bulmakta zorlanılacağına dikkat çekti.

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği yaptığı açıklamada, gıda krizine işaret etti.

Biz üreticiler olarak önümüzü göremiyoruz. Artan maliyetlere katlanacak gücümüz kalmadı. Tedarik zinciri kırılma noktasına geldi, böyle devam ederse Mart ayı itibariyle yem ham maddesi bulmakta zorlanacağız. İnek kesimleri devam ederse yaz aylarında süt arzında düşük ve turizmden gelen talep sebebiyle tüketiciler de et ve süt bulmakta zorlanacak.

TÜSEDAD Yönetim Kurulu imzalı açıklamada, 8 Aralık tarihinden itibaren üretici süt fiyatının litre başına 4 lira 70 kuruş olarak belirlendiğini belirterek, maliyet hesapları yapılırken Ekim sonu maliyetlerinin temel alındığı, 1 Kasım tarihinden bu güne yem maliyetlerinin yüzde 53 arttığı ifade edildi.

TÜSEDAD, “1 litre sütü 5 lira 50 kuruş üzerinde mal edip 4 lira 70 kuruşa satmak sürdürülebilir değil. Acil önlem alınması için çağrı yapıyoruz” dedi.

# maliyet # et # süt # süt sektörü