Bakanlar Kurulu toplanıyor: Gözler emekli ve memur zammında

Yeni yılın ilk Bakanlar Kurulu toplantısı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak. Toplantının ana gündemini ekonomi oluşturacak. Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamlar ele alınacak. Koronavirüsle mücadele de masaya yatırılacak.

Bakanlar Kurulu toplanıyor: Gözler emekli ve memur zammında

Milyonlarca kişinin gözü Bakanlar Kurulu toplantısında olacak.

Bakanlar Kurulu yeni yılda ilk kez 3 Ocak Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak.

Ana gündem maddesinin ekonomi olacağı toplantıda Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıklayacağı Aralık ayı ve 2021 yılı enflasyon oranları ele alınacak. Bu rakamlar ile memurların alacağı fark da netleşmiş olacak.

Memurlara 2021 yılı için yüzde 3 artı 3 artış yapılmıştı. Bunun üzerine enflasyon farkı da gelecek. Memur-Sen, zam haricinde geçtiğimiz yıl yaşanan ekonomik dalgalanmalar nedeniyle de artış talep etmişti. Memur ve memur emeklilerini ilgilendiren yılın ilk 6 ayına ait zam oranlarının bu kapsamda Bakanlar Kurulu'nda görüşülmesi bekleniyor.

Sadece memurların değil işçilerin de gözü enflasyon oranında olacak. İşçi ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına da enflasyon farkı yansıtılacak. Yeni ekonomi modelinin de ele alınacağı toplantıda dövizdeki dalgalanmaları önleyecek hamleler masaya yatırılacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsle mücadele, artan vaka sayıları ve Omicron’da son duruma yönelik Bakanlar Kurulu’na sunum yapacak. Yerli aşı TURCOVAC uygulamasındaki son durum da ele alınacak. Yüz yüze eğitime yönelik atılacak adımların da tartışılması bekleniyor.

# bakanlar kurulu # memur # yüz yüze eğitim # memur maaşı # memur sen # emekli maaşı # memur zam # emekli zam # bakanlar kurulu toplantısı