Yılbaşı gecesi için tedbirler artırıldı

Türkiye'de yılbaşı gecesi için İçişleri Bakanlığı harekete geçti, ülkenin dört bir yanında güvenlik önlemleri arttırıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve üst düzey amirler de sahada olacak. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre 340 bin 351 personel, yeni yılın ilk ışıklarına kadar görev yapacak.

Yılbaşı gecesi için tedbirler artırıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla 81 il valiliğine genelge gönderildi, yılbaşı gecesi güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı.

Tedbirlerin etkinliğini arttırmak amacıyla bizzat İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere üst düzey amirlerin sahada olacağı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre yılbaşı gecesi emniyet, jandarma ve sahil güvenlikten 340 bin 351 personel, 55 bin 466 ekip görev yapacak. Ayrıca 769 hava aracı, 218 deniz aracı ve 588 dedektör köpekten de yararlanılacak.

Trafik ekip/timleri, yol güzergahlarında, seyir halinde ve sürücüler tarafından rahatlıkla görülebilecek şekilde tepe lambaları sürekli yanar vaziyette konuşlandırılacak.

Yılbaşı gecesi saat 24.00'ten sonra trafikte alkol denetimlerine ağırlık verilecek. Kayak merkezlerinin bulunduğu illerdeki turizm merkezlerine diğer illerden trafik akışının yoğunlaşacağı dikkate alınarak bu illere ulaşım sağlayan güzergahlarda ilave trafik tedbirleri alınacak.

Terör örgütü mensuplarının Türkiye'ye legal ve illegal geçiş arayışı içerisinde olduğu göz önünde bulundurularak sınır hattında alınan tedbirler artırılacak.

Kolluk birimleri bünyesindeki helikopter, İHA ve dron gibi hava araçları ve motorize ekipler etkin olarak kullanılacak.

Denize kıyısı olan illerde başta Sahil Güvenlik Komutanlığı birimleri ve diğer kolluk kuvvetleri ile birlikte göçmen kaçakçılığı ve yasa dışı faaliyetlere yönelik alınan caydırıcı etkin tedbirlere devam edilecek.

Öte yandan yurdun dört bir yanında koronavirüs tedbirleri de arttırılacak. Konaklama tesisleri, eğlence mekanları, restoran, kafe gibi yerlerde etkin, yoğun ve sürdürülebilir denetimler gerçekleştirilecek.

Yılbaşı tedbirleri kapsamında görevli personel tarafından salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske kullanımı ve mesafe kuralına uyulacak.

# terör # içişleri bakanlığı # süleyman soylu # İçişleri Bakanı Süleyman Soylu # turizm # jandarma # tedbir # emniyet # önlem # sahil güvenlik # kayak merkezleri # yılbaşı gecesi # yılbaşı genelgesi # Yılbaşı gecesi önlemleri