Halkbank'dan 8 Mart'ta "Üreten Kadınlar" yarışması

Üreten kadınlara sağladığı faydayı 2022’de yeni bir atılımla geliştiren Halkbank, kadın girişimcileri teşvik etme hedefiyle 'Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması’nı başlatıyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde düzenlenecek yarışmaya Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan'ın yanı sıra Türkiye'nin önemli markalarının kurucularından 6 güçlü kadın girişimci jüri üyeliği yapacak.

Halkbank'dan 8 Mart'ta "Üreten Kadınlar" yarışması

Kadın gücünü ekonomiye kazandıracak adımlara bir yenisi ekleniyor.

2021'de kadın girişimcilere teşvik veren Halkbank, 2022 vizyonunu açıkladı. 9 ilde düzenlenen Üreten Kadınlar Zirveleri ve Toplantıları'yla desteği yurt geneline yayılma kararı verildi.

Kadın girişimcileri geliştirecek bir ödüllendirme programı hazırlayan banka, bu doğrultuda Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması’nı düzenliyor. Yarışma, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yapılacak.

Programın açılış konuşmasını yapan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Kredi Destek Paketinin geldiği aşamayı anlattı:

-Kurguladığımız finansal imkânlarla, 2021 yıl sonu itibarıyla tam olarak 88 bin 500kadın girişimciye 8,6 milyar Türk Lirasını aşan kredi kullandırımı gerçekleştirdik. Projemizin birinci yılının sonunda yani 8 Mart 2022 tarihine kadar 100 bin girişimciye ve 10 milyar TL kredi hacmine ulaşma hedefi koymuştuk bu hedefi aşacağımıza inanıyoruz. Bu arada kadın girişimcilerimizde yüzde 99,6’lık geriödeme yüzdesine sahip olduğumuzu paylaşmak isterim. Zaten biliyorduk ama kadınların borçlarına son derece sadık olduğunu bir kez daha görmüş olduk.

Üreten kadına destekği sürdüren banka, yarışmaya katılan bütün girişimci kadınlara ‘Temel Girişimcilik Eğitimi’ hediye edileceğini duyurdu.

Yarışmanın jüri üyeleri Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan ile birlikte 6 girişimci kadından oluşuyor.

Üreten Kadınlar Yarışması’nda para ödüllerinin yanı sıra iki özel ödül ve yarışmacılara çeşitli eğitim destekleri sağlanacak.

Ulusal Kanal'a konuşan Bigchefs Kurucusu Gamze Cizreli, markasını kurarken Halkbank'ın kadın girişimcileri destekleyen kredi imkanlarından yararlandığını söyledi.

Kadın girişimci kredisinden ilk yararlanan BEE’O Propolis Kurucusu Aslı Elif Tanuğur Samancı, marka kurma aşamasında yaşanılan zorluklara Halkbank sayesinde aştığını belirtti.

Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması’na başvurular, bankanın web sitesi www.halkbank.com.tr üzerinden yapılabilecek.

# ekonomi # kadın # halkbank # girişimci