Harbiyelilerin Atina'ya 'Meis' yanıtı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Meis adası mesajından sonra kışkırtma açıklaması yapan Atina'ya Harbiyeliler'den yanıt geldi. Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu öğrencileri, Meis adası kadar uzakta olan bin 950 metre mesafedeki Tuzla Adası'na yüzdü. O anların kaydedildiği videoyu Milli Savunma Bakanlığı paylaştı.

Harbiyelilerin Atina'ya 'Meis' yanıtı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, daha önce yaptığı bir açıklamasında şu sözlere yer vermişti:

-Türkiye'ye 1950 metre mesafede Meis Adası var. Harp Okulu öğrencisinin yüzme standardı 2 bin metre. Yani yüzerek giderler.

Yunanistan'ın adalardaki Lozan karşıtı adımlarına Harbiyelilerden yanıt geldi. Harbiyeliler, Türkiye'ye bin 950 metre uzaklığındaki Meis adasına yüzerek gideceğini gösterdi.

ABD ve İsrail'in cesaretlendiği adalarda Yunanistan Lozan karşıtı adımlarını artırırken Türkiye'den Atina'ya Meis tepkisi gelmişti. Meis'in Türkiye'ye uzaklığının 1950 metre olduğunu belirten Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Harbiyelilerin aldığı hatırlatmış, adaya yüzerek geliriz demişti.

Bu sözlerin ardından Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos Akar'a tepki gösterdi. “Cevap vermemize gerek yok. Bırakın Akar, Meis'e yüzerek gelsin” ifadesini kullandı.

Atina'nın bu açıklamasından sonra Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu öğrencileri de bir mesaj verdi.

- Bugün yüzme eğitimlerimizin açık deniz safhasını icra edeceğiz. Yüzeceğimiz parkur, İç Liman'dan başlayacak Tuzla Adası'nda son bulacaktır. Hedefiniz keskin, kulacınız kuvvetli, yüreğiniz güçlü olsun.

Harbiyeliler, bu komutla Deniz Harp Okulu İç Liman'dan Meis adası kadar uzakta olan bin 950 metre mesafedeki Tuzla Adası'na yüzerek gitti. Faaliyet, Planlı Açık Deniz Yüzme Eğitimleri kapsamında yapıldı.

O anlara ait videoyu Milli Savunma Bakanlığı paylaştı. Deniz Harp Okulu Marşı ile paylaşılan videoda bin 950 metre yüzen Harbiyelilere kırmızı renkte meşaleler de eşlik etti.

Tuzla adasına varan Harbiyeliler, işte böyle hatıra pozu verdi.

# türkiye # yunanistan # Atina # meis # milli savunma üniversitesi # harbiyeliler