Bakan Koca uyardı: Tedbirler geri gelebilir

Türkiye’de Kovid19 vakaları artmaya devam ediyor. Günlük rakamlar 70 bine dayandı, vakaların yarısından fazlası İstanbul’da… Kentte tüm ilçeler, kırmızı alarm veriyor… Diğer yandan aşılama süreci de hızla devam ediyor. 12 yaş üzeri çocuklarda da 3. doz uygulanmaya başlandı. Okulların durumu özellikle veliler tarafından merak ediliyordu, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitim öğretimin belirlenen programla devam edeceğini açıkladı.

Bakan Koca uyardı: Tedbirler geri gelebilir

Omikron varyantının da etkisiyle Türkiye’de koronavirüs günlük vaka sayısı 68 bini aştı.

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, 6 Ocak’ta 418 bin 823 koronavirüs testi yapıldı, 68 bin 413 kişinin testi pozitif çıktı. 156 kişi daha koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Vakaların yarısından fazlası ise, Türkiye’nin en kalabalık şehri İstanbul’da… Vaka haritasında kentin tüm ilçeleri kırmızıya dönmüş durumda…

Sağlık Bakanı Koca, kritik tablo ile beraber önemli uyarılarda bulundu. “Tedbirlerin önemi fazlasıyla artmış durumda” diyen Bakan Koca, vatandaşlardan, kapalı ve kalabalık ortamlarda uzun süreli kalmamaya dikkat etmelerini istedi.

Sağlık Bakanlığı, aşılama verilerini de açıkladı. Buna göre, Türkiye'de 2. doz aşılama oranı yüzde 83,45 oldu. 3. doz aşısını olan vatandaşların sayısı ise 134 milyon 863 bin 259’a yükseldi.

Türkiye'de en çok aşılamanın yapıldığı il yüzde 87,9 ile Osmaniye… Aşılamada en düşük olduğu il ise yüzde 60,3 ile Şanlıurfa…

Tüm Türkiye’de 12 yaş üzeri çocuklar için de 3. doz aşı uygulanmaya başlandı. Uzmanlar salgının yeniden tırmandığı bugünlerde hatırlatma dozunun önemine dikkat çekiyor.

Okulların durumu da veliler için merak konusuydu... Kamuoyunda yarıyıl tatili öne alınacağı ya da uzatılacağı tartışılıyordu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuya açıklık getirdi. Özer, "Şu an için tatili bir hafta öne almak gibi bir planlamamız yok. Elimizdeki veriler yüz yüze eğitime ara vermeyi veya tatili bir hafta öne getirmeyi gerektirmiyor." dedi.

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü, varyantlar konusunda uyardı. Örgütün Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, Omikronun son varyant olmayacağını, Kovid19 virüsünün "evrim" geçirmeye devam ettiğini söyledi.

"Omikron, tsunami etkisi oluşturuyor, çok hızlı yayılıyor ve sağlık sisteminde büyük baskı yaratıyor" diyen Ghebreyesus, aşıya erişimde küresel eşitlik çağrısını yineledi.

# türkiye # sağlık bakanlığı # fahrettin koca # tedbir # kısıtlama