Denizli Belediyesi'nde rant tartışması

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde eğitim için kullanılan alan ticarete açılmak istenmesi rant tartışmalarına neden oldu. Alanın ticarete açılması konusu Belediye Meclis'inde gündemine getirildi. Ancak arazi sahibinin talebini geri çekmesiyle, konu şimdilik kapandı. Mimarlar da konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Denizli Belediyesi'nde rant tartışması

Haber-Kamera: Sabri Kasapoğlu

Denizli'de 2014 yılında eğitim alanı olarak satılan arazi, rant tartışmalarıyla gündeme geldi.

Uğurlular Tekstil Şirketi, Merkezefendi Şirinköy Mahallesindeki arazisi için imar planı değişikliği için talepte bulundu. Eğitim için kullanılan arazinin ticaret alanına çevrilmek istenmesi rant tartışmalarına neden oldu.

Merkezefendi Belediyesi'nde alınan kararla söz konusu arsa eğitim alanından çıkarılıp ticaret ve konut alanına dönüştürüldü.

Merkezefendi Belediye Meclisinin aldığı karar onay için Büyükşehir Belediye Meclisine sevk edildi. Ancak, tepkiler üzerine başvuru sahibi tarafından talep geri çekildi. Arsa eğitim alanı olarak kaldı. Şirketin talebinden vazgeçmesi konu şimdilik rafa kalktı. Konunun takipçisi olacaklarını söyleyen Mimar Hüsamettin Ataman ise kent arsalarının yağmalanmasına hiçbir zaman izin vermeyeceklerini belirtti.

Ataman, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan'a da tepki gösterdi.

# haber # eğitim # denizli # belediye # Denizli Belediyesi