Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası 2022 yılının ilk faiz kararını açıkladı. Kurul, politika faizini değiştirmeyerek yüzde 14'te sabit bıraktı. Geçen yılın son toplantısında politika faizi 100 baz puan indirilerek yüzde 15'den yüzde 14'e çekilmişti.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Haber: İnci Erdoğan

Merkez Bankası 2022 yılının ilk faiz kararını açıkladı.

Para Politikası Kurulu toplantısında faiz kararı değişmedi, yüzde 14 olan politika faizi sabit kaldı.

Geçen yılın son toplantısında politika faizi 100 baz puan indirilerek yüzde 15'den yüzde 14'e çekilmişti.

Kara metninde, sürdürülebilir fiyat istikrarı için atılan adımlar ile birlikte, enflasyonda baz etkilerinin de ortadan kalkmasıyla dezenflasyonist sürecin başlayacağını öngörüldüğü belirtildi.

Banka, fiyat istikrarının sağlanana, enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana ve orta vadeli yüzde 5 hedefine ulaşıncaya kadar elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanmaya devam edeceğini açıkladı.

Faiz kararını değerlendiren Ekonomist Hakan Özerol, Politika faizinin 14'te sabit tutulmasının beklenen bir durum olduğunu söyledi.

Özerol, faiz kararının piyasalara yansımasını değerlendirdi.Kurda bir gevşeme borsada yukarı yönlü bir hareket olabilir sizinlle konuşurken ama neyse canım yeni bir gariplik olmadı diye piuasa biraz sevinebilir. pozitif nötr bir durum sabit kalması.

# Para # erdoğan # fiyat # haber