Pevrul Kavlak: ''Ölümüne çalıştık kazandık''

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Bursa Osmangazi Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Türk Metal Sendikası ve MESS arasında imzalanan grup toplu iş sözleşmesi hakkında ''Ölümüne çalıştık kazandık'' dedi.

Pevrul Kavlak: ''Ölümüne çalıştık kazandık''

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak Bursa Osmangazi Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Kavlak, konuşmasında Türk Metal Sendikası ve MESS arasında imzalanan grup toplu iş sözleşmesi ile ilgili ''Size masadan hakkınızı almadan kalkmayacağıma dair söz vermiştim. Bugün bunu başarmanın gururunu yaşıyorum'' dedi.

Kavlak'ın konuşmasında öne çıkan satır başları şu şekilde:

- Bu zafer öz evladınız gibi sizindir. Tepeden tırnağa size aittir. İşte bugün burada Bursa Osmangazi Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu'na hoş geldniz. Biz bu yola çıkarken ''Ölümüne çalıştık kazanacağız'' dedik. Bu söz ellerimizde biriken acının, alnımızda yazan yazının, tüm emekçilere dayatılan bir senaryoya karşı diretilen hayatımızın tek cümlelik özetidir.
-Artık yola çıkarken kurduğumuz cümleyi değiştirebiliriz. Ölümüne çalıştık kazandık.
- İmzaladığımız toplu iş sözleşmesi Cumhuriyet'in kurucusu Atatürk'ün armanığıdır. Mustafa Kemal ''Zafer, zafer benimdir diyebilenlerindir''demiştir. Bu zafer sizindir!
- Yaşadığımız bu zorlu süreci hepiniz biliyorsunuz. Bu mücadelenin başlanğıcı geçtiğimiz ağustos ayıydı. Ülkemiz sendika hareketine getirdiğimiz çok büyük bir adım olan anket uygulaması yaptık. Üyelerimizin beklentilerini öğrendik. Otellerde arkadaşlarımızı dinledik. Daha sonra Ankara'da bir araya geldik. MESS yetkililerine taslağımızı sunduk fakat ülkemizde enflasyon inanılmaz şekilde yükseldi. Toplu iş sözleşmesi dönemimizde bir kaos yaşadık. Bu koşullarda 12 Ekim'de görüşmeleri başlattık. MESS, sendikamıza ilk telifi verdi. MESS, yüzde 8.8'lik enflasyona karşılık yüzde 12 önerdi. Bu durum MESS tarihinde bir ilktir. MESS, ilk tekfilini gerçekleşen 6 aylık enflasyona göre yapardı. Bunu kabul etmemiz mümkün değildi. Daha sonra grev kararı aldık. İşçi sınıfına umut olduk. Koceli'de Türk Metal'in gücünü gösterdik.
- 12 Ocak 2022'de MESS grup toplu iş sözleşmesi imzalandı. Size masadan hakkınızı almadan kalkmayacağıma dair söz vermiştim. Bugün bunu başarmanın gururunu yaşıyorum.Hepinize hayırlı olsun. Oran hepimizi mutlu etmişti. Belki de ülkemiz tarihinde bir ilki gerçekleştirerek talep ettiğimiz oranın %93'ünü almayı başardık.
- Biz o masada asla yalnız değildik. Bu sözleşme ortak başarımızdır.

Konuşmasında üretime de dikkat çeken Kavlak, ''Üzerimize düşen üretmek ve daha çok üretmektir'' dedi.

- Çok büyük bir başarı elde ettik ancak bizim için mücadele hiç bitmeyecek. Bu ülkede emekçilerin sorunları hiç btimez.Bundan sonraki mücadelemiz örgütsüz metal işçilerini örgütlemektir. Bundan sonra ezilmek, sömürülmek yok kazanmak var.
# ankara # enflasyon # mücadele # ocak