Ebubekir Şahin'den Uğur Dündar'a yanıt

Sedef Kabaş’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef olana hakaret içerikli sözlerine Uğur Dündar'dan destek gelmişti. Sözde gazeteci Uğur Dündar'ın destek açıklamalarına RTÜK Başkanı Ebuberkir Şahin ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ tepki gösterdi. RTÜK Başkanı Ebuberkir Şahin, "Oynadığınız tarafsızlık oyununa artık bu millet inanmıyor. Size ve tehditlerinize de kulak asacak değiliz. Haddinizi bilin. Kanunların gereğini yapmaya tüm kararlılığımızla devam edeceğiz" dedi.

Ebubekir Şahin'den Uğur Dündar'a yanıt

Sedef Kabaş’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef almasına sözde gazeteci Uğur Dündar'dan destek geldi.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, gazeteci Sedef Kabaş’ın kullandığı ifadeler gerekçesiyle TELE1 hakkında inceleme başlatıldığını sosyal medya üzerinden açıklamıştı.

Açıklamanın ardından Uğur Dündar, Tele 1'de yayımlanan Demokrasi Arenası programında RTÜK arafından başlatılan soruşturma kararı hakkında sert açıklamalarda bulundu.

Tele1 ekranlarında Sedef Kabaş, Cumhurbaşkanına yönelik şu sözleri kullanmıştı:

- TELE1'deki programda, "Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur

Tele1'de Demokrasi Arenası programında Uğur Dündar, Kabaş'ın ifadelerinin hakaret içermediğini vurgulayarak şunları söyledi:

Ben eğer Sayın Cumhurbaşkanına bir hakaret olmuş olduğunu hissetmiş olsam hemen müdahale ederim. Benim yayımcılık anlayışım budur. Ortaya söylenmiş bir söz, üstelik hakaret içermeyen bir anlatım.

RTÜK Başkanı Ebuberkir Şahin'i hedef alan alan Uğur Dündar, ''Gün gelir keser döner sap döner'' diyerek RTÜK Başkanına yönelik şunları söyledi:

Gün gelir keser döner sap döner. Bunun hesabı sorulur. Sizin önünüzde yarım asırdır alnı açık habercilik yapan bir yayımcı var. Haddinizi bilin. Sizin adınız RTÜK başkanlık kolktuğundan kalktığınızdan çok kısa bir süre sonra nesilden nesile anlatacaklar.

EBUBEKİR ŞAHİN'DEN UĞUR DÜNDAR'A NET YANIT

Uğur Dündar'ın tehdit içeren bu sözlerine RTÜK Başkanı Ebuberkir Şahin sosyal medya hesabından yanıt verdi. Ebubekir Şahin, yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

Uğur Bey had bilmeyen,ahlâk sınırlarını zorlayan biri varsa bu videoda kim olduğu çok açık! Oynadığınız tarafsızlık oyununa artık bu millet inanmıyor. Size ve tehditlerinize de kulak asacak değiliz. Haddinizi bilin. Kanunların gereğini yapmaya tüm kararlılığımızla devam edeceğiz

HAMZA DAĞ'DAN UĞUR DÜNDAR'A YANIT

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, sözde gazeteci Sedef Kabaş'ın Cumhurbaşkanlığı makamını hedef alarak Başkan Erdoğan'a hakaret etmesine TELE 1 yayınından destek veren Uğur Dündar'a eleştirilerde bulundu. Hamza Dağ,sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

- CHP'nin fondaş medyası kara delik gibi. İçine girenlerin kin ve nefretten gözleri de, gönülleri de, dilleri de kararıyor. Biri hakaretler ediyor, "duayen" geçinen de onu savunup tehditler savuruyor. Fanatizmden gözü dönmüşlüğün adına gazetecilik denemez.

# chp # erdoğan # sosyal medya # cumhurbaşkanlığı # tehdit # Tele 1 # sedef kabaş # gazeteci sedef kabaş