Türk edebiyatının çınarı Tanpınar anıldı

Türk edebiyatının çınarı olarak nitelendirilen Ahmet Hamdi Tanpınar, vefatının 60. yılı anısına düzenlenen sempozyumda anıldı. Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen sempozyumda Tanpınar'ın eserleri, ilmi kişiliği, yaşam öyküsü ve akademik fikirleri ele alındı.

Türk edebiyatının çınarı Tanpınar anıldı

Şiirden romana, öyküden makaleye edebiyat tarihine birçok alanda eser veren Ahmet Hamdi Tanpınar, vefatının 60. yılında anıldı.

Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi''nde düzenlenen "Vefatının 60. Yılı Anısına Ahmet Hamdi Tanpınar Sempozyumu" isimli törene akademisyen ve araştırmacılar katıldı.

Törende Tanpınar'ın eserleri, ilmi kişiliği, yaşam öyküsü ve akademik fikirleri ele alındı.

İki gün süren sempozyuma gelemeyen vatandaşlar oturumları Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi'nin sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayınlarla izledi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy anma töreninde yaptığı konuşmada, Türk edebiyatının önemli isimlerini sempozyumlarla andıklarını belirtti.

Arısoy sözlerine şöyle devam etti:

- Tanpınar, kendisinden sonraki birçok insanı etkilemiş bir büyük romancımız, bir büyük edebiyatçımızdır. Bu sempozyumlardaki konuşmalar ve tebliğleri kitaplaştırarak onları kültür dünyamıza armağan ettik. İnşallah bu kitaplara bir yenisini daha ekleyeceğiz.

Sempozyuma, eski Kültür ve Turizm Eski Bakanı Nabi Avcı da katıldı

# sosyal medya # haber # edebiyat # turizm # sempozyum # Kültür # belediye # kültür sanat # anma töreni # Ahmet Hamdi Tanpınar