Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6 siyasi partiye HDP sorusu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı ve bileşenlerinin bir araya geldiği yuvarlak masada neden HDP’nin olmadığını sordu. Erdoğan, “HDP'yi neden almadınız? Onu da yanınıza alın” dedi. Cumhurbaşkanı, AK Partili belediyelere su faturalarında yüzde 7 indirim yapmaları konusunda da talimat verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6 siyasi partiye HDP sorusu

Millet İttifakı ve bileşenlerinin 6'lı buluşması siyasetin gündeminde. Partisinin il başkanları toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 6'lı buluşmaya HDP üzerinden yüklendi

Yuvarlak masa toplantısından sonuç çıkmayacağını belirten Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 6 siyasi partiye görüşmeye neden terör örgütünün uzantısı HDP’nin çağrılmadığı sorusunu yöneltti.

Cumhurbaşkanı, 6 siyasi partiye toplantıda HDP’nin neden olmadığını sordu:

Kılıçdaroğlu ile doğrudan veya dolaylı olarak milletin huzurunda 10 defa karşı karşıya geldik, 10'unda da kendisini sandığa gömdük. Bay Kemal, senin kıratın buna yetmez. Senin daha çok çalışman lazım. Biz sana oturduğun koltukta meşruiyet sağlamayız. Bizim işimiz var, bizim işimiz milletle. Biz milletimizle beraber yola devam ediyoruz.
Bizim öyle yuvarlak masalarda falan da işimiz yok. O yuvarlak masalarda neler görüşüyorsunuz, konuşuyorsunuz hepsi ortada. Paylaşın bakalım nereye kadar paylaşacaksınız, o masadan bir şey çıkmaz. Unutkanlığınıza geldi galiba, HDP'yi niye almadınız? Onu da yanınıza alın. Arkadaşlarımız güzel söylüyor, herhalde masanın altında mı kaldı ne oldu? Herhalde şimdi de bir ziyarete gidersin. Ziyarete git ki unutulduklarını anlamasınlar.

AK PARTİLİ BELEDİYELERE "SU" TALİMATI

Birçok AK Parti'li belediyenin suda yüzde 7 indirim yapacaklarını açıkladığını aktaran Erdoğan, buna karşın İstanbul Büyükşehir Belediyesinin zam talebiyle Belediye Meclisine geldiğini hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

Meclis'te tabii ağırlık bizde olduğu için arkadaşlarımız bunların bu zam talebine 'evet' demediler. Biz vatandaşımızın bu noktada huzurunu istiyoruz. Çünkü bunlar seçim öncesi ne diyorlardı, 'Suya biz indirim getireceğiz.', 'Ekmeğe indirim getireceğiz.' Tabii çıktı ağaları da Şanlıurfa'da, 'Şanlıurfa'yı bize ve biz de bundan böyle elektriği size bedava verelim.' Bir defa elektriğin kimde olduğundan haberi yok. Elektrik kimde? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı nerede AK Parti iktidarında. Dolayısıyla burada şu an itibarıyla bizler elektrikte enerji ile ilgili tüm adımları en ideal şekilde atıyor ve vatandaşımıza zulmetmeyen bir süreci çalıştırıyoruz.

Erdoğan, şu anda suyun belediyelerin elinde olduğunu ifade eden Erdoğan şunları söyledi:

Sen seçim öncesi, seçim döneminde söz verdiğin ve koltuğa oturunca unutanlardan oldun. Ve şu an itibarıyla de geldin yüzde 125'in üzerinde bir zam talebiyle İstanbul'da işi Meclis'e getirdin ve Meclis'te de arkadaşlarımız bunların bu talebine 'Evet' demediler. Şimdi ben buradan diyorum ki Türkiye, AK Parti'li belediyelerin olduğu yerlerde bizler en az yüzde 7 indirim yapmak suretiyle vatandaşlarımızı su parasında aydınlatacağız. Bizimki lafta kalmaz bizim ki uygulamada ve bu adımı da hemen süratle nasıl Kocaeli, Sakarya belediyelerimiz bu adımı attıysa şu anda bugünden itibaren süratle hemen tüm belediyelerimiz irili ufaklı inşallah bu adımı atmak suretiyle ana muhalefete, yavrularına, hepsine buradan sinyali veriyoruz.
# su # istanbul # chp # türkiye # erdoğan # ak parti # hdp # İyi Parti # parti # terör # indirim # cumhurbaşkanı # son dakika # zam # şanlıurfa # millet ittifakı # deva partisi # saadet partisi # enerji # Demokrat Parti # Gelecek Partisi # yuvarlak masa